Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Noslēdzies LU SZF debašu turnīrs „Sāls un pipari vārdu cīņās"

Elīna Elekse un Elīna Neimane, 13.04.2011. 10:25

9. un 10. aprīlī LU SZF telpās norisinājās LU SZF Debašu kluba rīkots nacionālais britu parlamentāro debašu turnīrs. Tajā piedalījās komandas no vairākām Latvijas augstskolām – LU, Rīgas Ekonomikas Augstskolas (REA), Vidzemes augstskolas un Rīgas Tehniskās universitātes (RTU). Uz turnīra pirmo dienu ciemos bija atnākuši lietuvieši un igauņi no REA, tādēļ debatēts tika arī angļu valodā. SZF Debašu klubam šis bija jau otrais rīkotais turnīrs, tādēļ debatēšana divās valodās bija kā pakāpiens uz augšu. Tā kā organizētājas par turnīra „Sāls un pipari vārdu cīnās. 2nd edition" norisi saņēma ļoti labas atsauksmes, ir doma uzrīkot Baltijas valstu turnīru jau jaunajā mācību sezonā.
Noslēdzies LU SZF debašu turnīrs „Sāls un pipari vārdu cīņās"

Šī turnīra galvenais tiesnesis bija Mārtiņš Vaivars, kurš šobrīd studē Oksfordas Universitātē un ir viens no Latvijas labākajiem debatētājiem. Viņš ir saņēmis atzinību arī vairākos Eiropas mēroga turnīros un bijis 2009. gada labākais runātājs Baltijas valstīs, tādēļ ļoti priecājamies, ka tieši viņš uzņēmās šo atbildīgo lomu. Roberts Bernāns no REA akurāti pildīja savu tabulatora lomu, tādēļ turnīrs noritēja pēc sastādītā grafika.

Studenti abu dienu laikā debatēja par septiņām dažādām tēmām. Sacenšoties par labākās komandas titulu, pirmajā turnīra dienā tika debatēts par mājas dzemdību un kredītu reklāmu aizliegšanu, nepieciešamību būvēt AES Baltijas valstīs un par to, vai valstij ir jāsubsidē laikmetīgā māksla. Otrajā turnīra dienā tika debatēts par nepieciešamību aizstāt minimālo pensionēšanās vecumu ar minimālo veselības līmeni, un par to, vai internets mūsdienu pasauli ir padarījis sliktāku vai labāku. Finālā debatētāji aizstāvēja savu pozīciju tēmā par to, vai valdībai ir jāfinansē spējīgāko Latvijas vidusskolēnu studijas ārzemju augstskolās. Finālā tika pārstāvētas komandas no četriem debašu klubiem – REA, RTU, LU un LU SZF. Fināla debatē visspēcīgākā izrādījās komanda no REA, kurā debatēja Vladimirs Zlotņikovs un Reinholds Pīrāgs, kurš bija arī turnīra „Sāls un pipari vārdu cīņās. 2nd edition" labākais runātājs.

Turnīrs nebūtu iespējams bez LU SZF Studentu pašpārvaldes morāla un finansiāla atbalsta. Turnīra uzvarētāji balvās saņēma SZF turnīra kausu un balvas no sponsoriem: Contex, Red Bull un Swedbank. Paldies arī Eiropas Savienības Mājai, kura turnīra dalībniekus nodrošināja ar dažādām kancelejas precēm. Vakara pasākums notika restorāna LaMoustache viesmīlīgajās telpās. Prieks, ka ir uzņēmumi, kuri atbalsta erudītus studentus, jo viņi taču ir Latvijas nākotne! Ja kādam ir interese atbalstīt LU SZF Debašu klubu vai uzdot kādu jautājumu, tad droši rakstiet uz luszf.debates@gmail.com, kā arī varat sekot līdzi mūsu aktivitātēm twiiter.com/@SZFDK un blogā www.szfdk.wordpress.com!

Jo debatē dzimst patiesība!

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV