Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

LU SZF Komunikācijas studiju nodaļā notiks diskusija "Mediji un lielais ekrāns: tā nav dzīve, tas ir kino"

Kristīne Dalmatova, 09.05.2011. 15:16

Rīt, 10. maijā, plkst. 16.00 Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātē (LU SZF) Lomonosova ielā 1a, Jesajas Berlina auditorijā notiks diskusija „Mediji un lielais ekrāns: tā nav dzīve, tas ir kino", ko rīko LU SZF Komunikācijas studiju nodaļa.

Diezgan bieži jaunieši, stāstot par savu motivāciju stāties augstskolā, lai apgūtu vienu vai otru profesiju, piemin nevis radus, draugus, paziņas un citus "reālus" personāžus, bet gan tieši varoņus no kino un televīzijas seriāliem. Tas attiecas arī uz komunikācijas zinātnes disciplīnām - laiski rakstīt sleju žurnālā kā Kerijai Bredšovai vai ballēties pa pasākumiem kā Samantai no "Sekss un lielpilsēta", dzīvot nemitīgā reibumā kā Frederika Beigbedera reklāmistiem... Cik daudzos no šiem stereotipiem ir arī pa patiesības graudam, un - vai tie mums palīdz vai drīzāk traucē? LU SZF Komunikācijas studiju nodaļas diskusijā par to, ko domā mediju industrijas pārstāvji un ko - paši jaunieši.

Diskusijā piedalīsies kino eksperts un LU SZF asociētais profesors Viktors Freibergs, Nords Porter Novelli valdes priekšsēdētājs Aigars Nords, DDB radošais direktors Vairis Strazds, Ir žurnāliste Ieva Alberte un MediaSCOPE digitālās attīstības vadītājs Jānis Polis. Diskusijas vadītāja - LU SZF lektore Lolita Stašāne.

Diskusiju kā klausītājs var apmeklēt jebkurš interesents, dalība tajā ir bez maksas.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV