Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Notikusi diskusija "Mediji un lielais ekrāns: tā nav dzīve, tas ir kino"

LU Preses centrs, 11.05.2011. 17:23

Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes (LU SZF) Komunikācijas studiju nodaļa šodien rīkoja diskusiju „Mediji un lielais ekrāns: tā nav dzīve, tas ir kino", lai ar mediju ekspertiem, studentiem un pasniedzējiem runātu par kino un seriālu lomu priekšstatu veidošanā par sabiedriskajām attiecībām, reklāmu, žurnālistiku un sociālajiem tīkliem.

Diskusijā piedalījās kino eksperts un LU SZF asociētais profesors Viktors Freibergs, Nords Porter Novelli valdes priekšsēdētājs Aigars Nords, DDB radošais direktors Vairis Strazds, Ir žurnāliste Ieva Alberte un MediaSCOPE digitālās attīstības vadītājs Jānis Polis.

Diskusijas laikā prof.V.Freibergs demonstrēja fragmentus no filmām „Network", „The China Syndrome", „How to Get Ahead in Advertising", „American Psycho", „Thank you for Smoking", „The Social Network" un seriāla „Mad Men".

Tika apspriesti demonstrētie fragmenti un skatīta arī to kopējā loma industrijas reprezentācijā. I.Alberte par žurnālista profesijas atspoguļojumu uzsvēra, ka „kino parasti parāda, ka tas ir ļoti viegli - ir žurnālists, pa vidu ir mīlas stāsti un rakstu nodošanas, bet absolūti netiek parādītas ēnas puses vai ikdiena".

Savukārt, aplūkojot reklāmas nozares rāmējumu kino V.Strazds sacīja, ka „ikdienā kolektīvs un tā cilvēcīgā sajūta, kuru nerāda kino, ir daudz svarīgāka nekā tikai glamūrīgā prezentēšana, ideju ģenerēšana un pārdošana".

Runājot par kino un televīziju kā karjeras ietekmētājiem, J.Polis komentēja, ka „ja kādreiz kino un televīzija bija vienīgais informācijas avots par profesiju, tad šobrīd informācijas avotu un nozares saskares punktu skaits ir tik liels, ka nevaru iedomāties, ka cilvēks varētu no viena seriāla veidot priekšstatu par nozari, tāpēc, manuprāt, neprecīzais nozares atainojums kino vai televīzijā atstāj aizvien mazāku iespaidu".

Rezumējot A.Nords piebilda, ka „jebkurai profesijai ir nepieciešams stāsts un šis stāsts ir tāds, kuram ir viegli noticēt. Jebkura realitāte būs savādāka, bet tu atnāksi un uzzināsi, kā ir – ja patiks, tu paliksi, ja nē, tad aiziesi citur".

Foto galerija: http://szf.lu.lv/lat/fakultate/foto-galerija/diskusija-mediji-un-lielais-ekrans-ta-nav-dzive-tas-ir-kino/

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV