Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Latvijas Universitātē notiek LU Bibliotēkas nedēļas pasākumi

Uģis Šķēle, 26.04.2011. 12:34

Latvijas Universitātes Bibliotēka no 26. aprīļa līdz 29. aprīlim LU Bibliotēkas Centrālajā bibliotēkā un visās nozaru bibliotēkās rīko LU Bibliotēkas nedēļu.

Bibliotēku nedēļas tradīcija ir saistīta ar UNESCO pasludināto Pasaules grāmatu un autortiesību aizsardzības dienu, kad visā pasaulē cildina grāmatas un to lasīšanu. Bibliotēku nedēļas laikā daudz plašāk tiek popularizēts bibliotēku darbs.

Arī šogad LU Bibliotēka piedāvā plašu pasākumu programmu un visus interesentus aicina piedalīties konkursos, apmeklēt izstādes, mācību nodarbības un citus pasākumus.

LU Bibliotēkas Centrālajā bibliotēkā, Kalpaka bulvārī 4, Bibliotēkas nedēļas ietvaros, 27. aprīlī tiks atvērts brīvpieejas daiļliteratūras krājums un tiks atklāta LU fotogrāfa Toma Grīnberga fotogrāfiju izstāde „Toma bibliotēka". Aplūkojama arī Baltkrievijas izdevniecību izdoto grāmatu izstāde.

LU Bibliotēkas nozaru bibliotēkās apskatāmas vairākas izstādes, ir iespējams piedalīties mācību nodarbībās par datubāzu izmantošanu, vērot slaidrādi "LU Bibliotēka fotogrāfijās". LU Bibliotēkas Sociālo zinātņu fakultātes bibliotēkas vadītājs Jānis Kreicbergs aicina iepazīties ar blogu „Par grāmatām un lasīšanu". 27. aprīlī Daudznozaru bibliotēkā notiks konkursa „Ko Tu zini par e-resursiem?" noslēguma pasākums: izloze un uzvarētāju apbalvošana, bet LU Bibliotēkas Ekonomikas zinātņu bibliotēkā notiek plakātu konkurss "Kuššš!".

LU Bibliotēka aizsāk akciju „Uzdāvini grāmatu LU Bibliotēkai!", kuras laikā ikviens ir aicināts dāvināt studiju procesam noderīgas grāmatas savai Latvijas Universitātes Bibliotēkai.

Plašāka informācija un LU Bibliotēkas nedēļas pasākumu programma pieejama LU portālā - http://www.lu.lv/biblioteka/bibliotekasnedela2011/

Gaidām visus interesentus LU Bibliotēkas nedēļas pasākumos!

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV