Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Pēc mēneša notiks Latvijas Universitātes rektora vēlēšanas

LU Preses centrs, 26.04.2011. 12:39

25. maijā Latvijas Universitātes Satversmes sapulce ievēlēs nākamo Latvijas Universitātes rektoru. Uz rektora amatu pretendē profesors Mārcis Auziņš un profesore Inta Brikše.

Rektora amata kandidāti ir iesnieguši LU vadības programmas un CV, kas pieejamas LU portālā http://www.lu.lv/velesanas/.

Prof. Intu Brikši rektora amatam izvirza Latvijas Universitātes Studentu padome un Sociālo zinātņu fakultāte. Prof. Mārci Auziņu rektora amatam izvirza Ķīmijas fakultāte, Teoloģijas fakultāte, Medicīnas fakultāte, LU Matemātikas un informātikas institūts, Fizikas un matemātikas fakultāte, Ekonomikas un vadības fakultāte, LU Fizikas institūts un LU Cietvielu fizikas institūts.

Rektoru LU Satversmes sapulce ievēl uz četriem gadiem. Rektora vēlēšanas notiek aizklātās balsošanas kārtībā. Par ievēlētu rektora amatā atzīstams pretendents, kurš saņēmis vairāk par pusi balsu no to Universitātes Satversmes sapulces dalībnieku skaita, kas piedalījušies vēlēšanās.

Latvijas Universitātes Senāts ir apstiprinājis LU Satversmes sapulces organizācijas un rektora vēlēšanu komisiju šādā sastāvā: Leonīds Buligins, Gvido Straube, Kristīne Strada-Rozenberga, Rihards Balodis-Bolužs, Solveiga Skotele, Edīte Kasicka, Ināra Kauliņa, Aivars Švāns, Ilze Borodkina un komisijas priekšsēdētājs Jānis Stonis.

No 27.aprīļa LU portālā http://www.lu.lv/velesanas/ būs pieejams forums, kurā interesenti varēs uzdot savus jautājumus LU rektora amata kandidātiem. Plašāka informācija par Latvijas Universitātes rektora vēlēšanām http://www.lu.lv/velesanas/.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV