Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Latvijas Universitātes saime Muzeju naktī uzņems viesus

Jurita Krūma, 05.05.2011. 09:48

„Mana Universitāte – manas mājas" ir sajūta, kas diendienā pavada tūkstošiem Latvijas jauniešu, kuri studē Latvijas Universitātē (LU). Šī gada 14. maijā no plkst. 18:00 līdz 23:00 Muzeju nakts viesi ir aicināti kļūt par Universitātes draugiem, apzināt radu un kaimiņu saites tradicionālajā prezentācijas pasākumā „LU Māja", kas jau otro gadu noritēs LU galvenajā mītnē Raiņa bulvārī 19, Rīgā.
Latvijas Universitātes saime Muzeju naktī uzņems viesus

„LU Māja" ietvaros zem viena jumta pasākuma viesi sastaps visu Universitātes plašo saimi, kas pārsteigs un priecēs ar dažādām atrakcijām un ekskursijām pa Universitātes galveno ēku. Sekojot kartei un norādēm, vakara gaitā viesus aicinām izbaudīt 13 Universitātes fakultāšu studentu, zinātnisko institūtu un studentu korporāciju prezentācijas, LU radošo kolektīvu priekšnesumus, kā arī viesoties leģendām apvītajā 19. gadsimta studentu karcerī. Būs apskatāma izstāde "Pagātnes nospiedumi", kas, iedvesmojoties no šī gada "Muzeju nakts" tēmas "Kaimiņi", pastāstīs gan par Latvijas Universitātes, gan kaimiņos – Tartu Universitātē aplūkojamo studentu karceri.

Pasākuma programma: www.draugiem.lv/LUMaja

Vakara noslēgumā no plkst. 23:00 līdz pirmajiem rīta tramvajiem viesus uzņems Universitātes radio NABA klubs „Nabaklab", kur koncertēs aizvadīto gadu LU jauno mūzikas grupu konkursa laureāti – „Das Sonntags Legion" un „Ēnu kaleidoskops". Abas minētās grupas nesen ir izdevušas savus pirmos studiju albumus. Papildus par muzikālo noformējumu rūpēsies radio NABA dīdžeji.

Apmeklēt pasākumu aicina LU Studentu padome un LU Vēstures muzejs. Pasākuma norisi atbalsta Latvijas Universitāte, Swedbank, Kaijas Energy, Norvik Banka, Copy Expert, Master Foto. Viesus informē Spoki.lv, Draugiem.lv, Latviešu radio un, protams, Latvijas Universitātes radio NABA.

Vairāk informācijas:

www.lu.lv

www.lusp.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV