Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

LU Datorikas fakultāti šogad absolvē 287 studenti

Jeļena Poļakova, 01.07.2011. 12:19

Ceturtdien, 30. jūnijā, 287 Latvijas Universitātes Datorikas fakultātes absolventi saņēma augstākās izglītības diplomus, kas līdz šim ir nebijis diplomu skaits Latvijas Universitātes datorzinātņu programmās. Tika pasniegti 8 doktora, 54 maģistra, 8 otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības, 90 bakalaura un 127 pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības diplomi.

Savu uzrunu jaunajiem speciālistiem Datorikas fakultātes dekāns sāka ar vārdiem: „Jūs esat absolvējuši labākās un tāpēc grūtākās datorikas studiju programmas Latvijā. Atzinība jums!" Šogad par izciliem tika atzīti 4 maģistra darbi, 6 bakalaura darbi un 12 kvalifikācijas darbi, bet diplomus ar izcilību par izcilām sekmēm visā studiju laikā saņēma 7 maģistri, 2 bakalauri un 3 pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju absolventi. Par kvalitatīvu zinātnisko darbu izstrādi rektora Atzinības rakstu saņēma pavisam 40 datorzinātņu maģistri un bakalauri. Četri absolventi - bakalauri Andrejs Vihrovs un Madars Virza, kā arī maģistri Kaspars Balodis un Jānis Timma - par izcilām sekmēm un par Latvijas vārda nešanu pasaulē saņēma izglītības un zinātnes ministra Atzinības rakstus.

Dekāns izteica pateicību tautsaimniecības partneriem, kas fakultāti ir atbalstījuši gan finansiāli, gan nodrošinot prakses vietas un vadot noslēguma darbus, gan lasot lekcijas un piedaloties kvalifikācijas darbu komisijās, īpaši uzsverot desmitiem gadu ilgstošo auglīgo sadarbību ar stratēģisko zinātnisko partneri - Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūtu, kā arī pēdējos gados svarīgo atbalstu, ko Datorikas fakultātei sniedzis Latvijas Universitātes Fonds un tā izpilddirektore Laila Kundziņa.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV