Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

LKA piedāvā jaunas studiju apakšprogrammas

Aija Melbārde, 04.07.2011. 13:00

2011./ 2012. studiju gadā Latvijas Kultūras akadēmijā (LKA) būs iespēja studēt jaunā maģistrantūras apakšprogrammā „Kultūras un starpkultūru studijas". Jaunajā apakšprogrammā uz moderno un postmoderno kultūru fokusētā Kultūras teorija papildināta ar Starpkultūru studijām, tādējādi dodot iespēju gan paplašināt studiju spektru, gan darba iespējas studijas beidzot.

Jaunajā programmas struktūrā iekļauti kursu bloki, kas izkopj teorētiskās spējas un praktiskās iemaņas, ļauj studentiem likt lietā svešvalodu zināšanas un parādīt sagatavotību diplomātisko attiecību kopšanā starptautiskajā kultūras vidē un liela mēroga kultūras projektu īstenošanā. Programmas veiksmīgai realizācijai LKA palīdzību sniegs LR Ārlietu ministrija un Latvijā akreditētās vēstniecības. Vairākus studiju kursus pasniegs ārvalstu viesprofesori.

2011./ 2012. akadēmiskajā gadā šajā apakšprogrammā 10 studenti tiks uzņemti par valsts budžeta līdzekļiem un 8 būs maksas studenti (studiju maksa 1200 LVL).

Līdztekus jaunajai maģistrantūras apakšprogrammai 2011./ 2012. studiju gadā tiks piedāvāti trīs jau iepriekš realizēti un studentu iecienīti virzieni: „Kultūras menedžments", „Mediju un kultūras menedžments" (studijas vācu valodā) un „Teātra māksla".

Līdzīgi kā maģistrantūras programmā, arī bakalaura programmā nākamajam mācību gadam ar prieku uzņemsim interesentus jaunā, sadarbībā ar Turcijas vēstniecību izveidotā, apakšprogrammā „Starptautiskie kultūras sakari (Latvija – Turcija)", kur studenti varēs apgūt gan turku valodu augstā līmenī, gan arī iepazīties ar šīs valsts kultūru un tās specifiku. Starptautisko kultūras sakaru apakšprogrammā tiks piedāvāti arī virzieni Latvija – Spānija un Latvija – Lielbritānija, kuras līdz šim ir piesaistījušas ļoti lielu reflektantu skaitu.

Jauniešiem, kuri vēlās iegūt zināšanas par kultūras pamatiem un dziļu un visaptverošu šīs disciplīnas izpratni, kā ikkatru gadu Akadēmija piedāvā studēt Kultūras teoriju un vadībzinības. Apakšprogramma „Kultūras socioloģija un menedžments" būs īpaši piemērota tiem, kurus interesē kultūras procesu izpēte un aktīva iesaistīšanās dažādu ar kultūras jomu saistītu pasākumu organizēšanā un vadīšanā.

No radošu apakšprogrammu klāsta, šogad LKA piedāvā trīs: Teātra, kino un TV dramaturģija; Dramatiskā teātra aktiera māksla; un Laikmetīgās dejas horeogrāfija.

Kopumā bakalaura studiju programma paredzētas 70 valsts finansētās budžeta vietas, t.i. 7 līdz 10 vietas katrai apakšprogrammai.

Reģistrācija studijām notiks no 2011. gada 13. līdz 16. jūlijam un no 18. - 19. jūlijam, Latvijas Kultūras akadēmijā, Ludzas ielā 24. Iestājpārbaudījumi paredzēti no 2011. gada 20. jūlija līdz 28. jūlijam (precīzāku informāciju skatīt LKA mājaslapas www.lka.edu.lv sadaļā „Gribu studēt LKA")

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV