Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Liela interese par studijām Latvijas Kultūras akadēmijā

Aija Melbārde, 29.07.2011. 16:41

Latvijas Kultūras akadēmijā sekmīgi noslēgusies jauno studentu uzņemšana. Patiesu prieku un pozitīvu pārsteigumu sagādājusi reflektantu lielā aktivitāte reģistrācijas nedēļā (13.–19.jūlijā), jo pēdējā dienā nācās pat pagarināt darba laiku, lai reģistrētu visus Akadēmijas pagalmā pulcējošos studētgribētājus (foto no reģistrācijas pielikumā). Uzņemšanas komisijas priekšsēdētājs docents Juris Goldmanis salīdzina šo lielo interesi ar 2007. un 2009.gadu, kad bijis vislielākais konkurss. Viņaprāt, šāda interese par studijām ir apliecinājums kultūras augstajam prestižam sabiedrībā, kā arī tam, ka divdesmit pastāvēšanas gados Kultūras akadēmijas mācībspēki un absolventi sekmīgi kaldinājuši savas radošās augstskolas autoritāti.

Lielākā konkurence topošo dramatiskā teātra aktiera mākslas studējošo vidū. Šajā apakšprogrammā valsts nodrošina 9 budžeta vietas, uz kurām pieteicās 172 pretendenti. Jaunos cilvēkus, kā redzams, nebija biedējušas visnotaļ sarežģītās četras iestājpārbaudījumu kārtas un šobrīd konkursu izturējuši un studiju līgumus noslēguši 19 labākie un veiksmīgākie jaunieši no visas Latvijas, kas studēs šajā apakšprogrammā.

Ne mazāk liels konkurss uz 10 budžeta vietām sagaidīja arī 149 reflektantus, kas bija pieteikušies bakalaura apakšprogrammā Starptautiskie kultūras sakari (Latvija-Spānija). Izvērtējot reflektantu sniegumu domrakstā un centralizēto eksāmenu rezultātus, šobrīd jau nokomplektēts kurss, kas Akadēmijas mācībspēku un spāņu vieslektoru vadībā sāks apgūt izvēlēto studiju programmu.

Visilgāk uz saviem rezultātiem bija jāgaida 57 cilvēkiem no Laikmetīgās dejas horeogrāfu kursa, kurā uzņemšana notiek reizi četros gados un tādēļ iestājpārbaudījumi ir ļoti nopietni. Kamēr pārējie Akadēmijā iekļuvušie ar neviltotu prieku jau slēdza līgumus, horeogrāfi, izmantojot visu akadēmijas teritoriju (foto no iestājpārbaudījumiem pielikumā), vēl centās demonstrēt savu talantu un radošās spējas iestājpārbaudījumu komisijai. 28.jūlija pēcpusdienā 22 jaunieši ieguva tiesības septembrī uzsākt studijas Latvijas Kultūras akadēmijā profesores Olgas Žitluhinas vadībā.

Akadēmijas Uzņemšanas komisija ir gandarīta arī par citās bakalaura un maģistra studiju apakšprogrammās studiju līgumus noslēgušajiem talantīgajiem un radošajiem cilvēkiem, kuri septembrī uzsāks studijas pie mums. Lai nāk jaunais semestris, un mēs esam pārliecināti, ka gan Akadēmiju gan jaunos studentus sagaida īpašs un abpusēji izglītojošs studiju process!

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV