Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Sākas „Latvijas Universitātes un Latvijas Mobilā Telefona Datorzinātņu dienas"

LU Preses centrs, 08.08.2011. 12:04

Šodien, 8. augustā, pirmo reizi sākas „Latvijas Universitātes un LMT Datorzinātņu dienas". Trīs dienu konference norisināsies Latvijas Universitātes (LU) sporta un atpūtas kompleksā „Ratnieki", Līgatnes novadā. Konferences mērķis ir veicināt Latvijas augstskolu datorzinātņu un informācijas tehnoloģiju studentu un pasniedzēju savstarpēju zināšanu, pieredzes un ideju apmaiņu.

Konferencē piedalīsies 60 dalībnieki no Latvijas Universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes, Latvijas Lauksaimniecības universitātes, Liepājas Universitātes, Tallinas Tehnoloģiju universitātes (Igaunija), Informācijas sistēmu un menedžmenta augstskolas, Transporta un sakaru institūta, Ventspils Augstskolas, Vidzemes Augstskolas un Nacionālās Tsing Hua Universitātes (Taivāna).

Latvijas Universitātes profesors Andris Ambainis: „Esam priecīgi par lielo pieteikumu skaitu dalībai „LU un LMT Datorzinātņu dienās". Pieteikušies gan pieredzējuši zinātnieki, gan arī dažādu līmeņu studenti, kas interesējas par iespēju piedalīties zinātniskos pētījumos. Domāju, ka „LU un LMT Datorzinātņu dienas" nākotnē varētu kļūt par regulāru pasākumu."

Latvijas Mobilā Telefona viceprezidents Ingmārs Pūķis: „Zinātnes un tehnoloģiju mijiedarbība ir būtisks dzinējspēks nemitīgai attīstībai, inovācijām un izaugsmei. Savukārt zināšanas tiek vairotas, ja ar tām dalāmies. Latvijas studentiem ir liels potenciāls kļūt par izcilākajiem mūsdienu tehnoloģiju ekspertiem, izstrādājot vēl nebijušus inovatīvus risinājumus informācijas tehnoloģiju un telekomunikāciju jomā. Esam pārliecināti, ka arī „LU un LMT Datorzinātņu dienu" ietvaros mēs jau atradīsimies līdzās kādam, kurš savu vārdu nākotnē ierakstīs Eiropas un pasaules līmeņa zinātnieku vidū."

Konferencē tiks pārrunātas kvantu skaitļošanas, bezvadu sensoru tīklu, satelītu novērojumu, bioinformātikas, procedurāli ģenerētās datorgrafikas, datu drošības un citas tēmas.

Konference tiek organizēta LU sadarbojoties ar Latvijas Mobilo Telefonu un Rīgas Tehnisko universitāti.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV