Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Sāksies uzņemšana studijām LU Komunikācijas zinātnes doktora studiju programmā

LU Preses centrs, 12.08.2011. 12:19

Pirmdien, 15.augustā, Latvija Universitātes (LU) Akadēmiskajā departamentā sāksies uzņemšana studijām LU Sociālo zinātņu fakultātes Komunikācijas zinātnes doktora studiju programmā 2011. /2012. akadēmiskajam gadam.

„LU Komunikācijas zinātnes doktora studiju programmā zinības apgūst un pētniecisko darbu veic komunikācijas nozares dažādu jomu pārstāvji – tradicionālo un jauno mediju darbinieki, augstskolu mācībspēki, reklāmas, sabiedrisko attiecību, organizāciju komunikācijas, informācijas zinātnes un komunikācijas ētikas speciālisti, bibliotekāri, grāmatzinātnieki, komunikācijas psihologi, kā arī kultūras, komunikācijas, informācijas vides, semantikas, mediju un sociālo procesu pētnieki un eksperti. Viņi pārstāv dažādas paaudzes – vieni uzkrājuši jau bagātu prakses pieredzi un ir autoritātes savā profesijā, bet citi studijas doktorantūrā uzsākuši tieši pēc maģistra grāda iegūšanas. Šī daudzveidība bagātina gan pašus studējošos, gan arī doktora studiju programmu kopumā un veicina tik ļoti nepieciešamo jaunu zināšanu radīšanu dažādos komunikācijas zinātnes laukos. Savukārt, tas ir pamats komunikācijas zinātnes akadēmiskajai attīstībai un nozares profesionālismam," skaidro LU SZF Komunikācijas zinātnes doktora studiju programmas direktore profesore Vita Zelče.

Pirmajā studiju gadā doktoranti apgūst teorētiskos un metodoloģiskos studiju kursus, kuros iegūtas zināšanas nepieciešamas promocijas darba sekmīgai izstrādei. Nākamajos studiju gados galvenais ir pētnieciskais darbs, tā pirmo rezultātu prezentācija konferencēs un zinātniskās publikācijās, kā arī promocijas darba rakstīšana. Komunikācijas zinātnes doktoranti piedalās arī LU Sociālo zinātņu fakultātes Sociālo un politisko pētījuma institūta īstenotajos zinātniskajos projektos. Piemēram, šobrīd gandrīz visi doktoranti iesaistījušies valsts pētījumu programmas „Nacionālā identitāte" realizācijā. Doktoranti arī piedalās komunikācijas zinātnes bakalaura studiju programmas īstenošanā – asistē profesoriem, vada praktikumus, radošās un praktiskās darbnīcas, docē studiju kursus, kā arī ir kursa darbu un bakalaura darbu zinātniskie vadītāji.

„Vērtīga iespēja ir dalība LU doktorantūras skolās. Tās ir starpdisciplināras, tādēļ doktorantūras skolas ļauj gūt ieskatu arī ne vien citās sociālo zinātņu jomās, bet arī humanitārajās zinātnēs un dabaszinātnēs. Patlaban vispopulārākā komunikācijas zinātnes doktorantu vidū ir doktorantūras skola „Politisko, sociālo un ekonomisko procesu analīze postpadomju telpā"," piebilst V. Zelče.

Neraugoties uz to, ka 2011./2012. akadēmiskajā gadā komunikācijas zinātnes doktora studiju programmai uzņemšanai nav budžeta vietu, Komunikācijas studiju nodaļa, izmantojot savus līdzekļus, ir radusi iespēju vairākiem jaunajiem doktorantiem nodrošināt studiju finansējumu.

Dokumentu pieņemšana LU SZF Komunikācijas zinātnes doktora studiju programmai notiek no 15. līdz 19. augustam. Par pieteikšanos, iesniedzamajiem dokumentiem un to veidlapām informācija pieejama LU mājaslapā. Iestājpārbaudījums notiek pārrunu veidā. Detalizēta informācija par iestājpārbaudījumu, gatavošanos tam un vērtēšanu meklējama šeit.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV