Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Zinību dienas izglītojoši izklaidējoši svētki „Būt vai nebūt, braukt vai palikt, mācīties vai nemācīties..."

Monta Kononova un Jurģis Klotiņš, 25.08.2011. 14:50

1. septembrī no pulksten 16.00 līdz 24.00 Rīgā, Latvijas Kultūras akadēmijas E. Smiļģa teātra mājā un dārzā Pārdaugavā, E.Smiļģa ielā 37/39 notiks izglītojoši izklaidējoši svētki skolēniem un studentiem „Būt vai nebūt, braukt vai palikt, mācīties vai nemācīties..."
Zinību dienas izglītojoši izklaidējoši svētki „Būt vai nebūt, braukt vai palikt, mācīties vai nemācīties..."

Aicinām uz Eduarda Smiļģa mājas dārzu skolēnus, studentus un ikvienu, kas vēlas atzīmēt Zinību dienu un sveikt savus draugus jaunā mācību gada sākumā. Ar radošām, izglītojošām un izklaidējošām aktivitātēm visa vakara garumā svētku dalībnieki tiks mudināti pārdomāt šodienas Latvijas jauniešiem svarīgus jautājumus katram par sevi, saviem dzīves mērķiem, vērtībām un tik daudzām dzīves piespēlētām izvēlēm, kas jāizdara.

Svētkus vadīs Latvijas Kultūras akadēmijas rektors Jānis Siliņš. Pasākuma caurviju motīvs ir E.Smiļģa mākslinieciskās izteiksmes princips - „skaidrība, kaislība un vienkāršība". Vakara gaitā skolēni un studenti būs aicināti rast atbildi uz šodien katram no mums un Latvijai kopumā tik ļoti aktuālo hamletisko jautājumu „būt vai nebūt?", kā arī citiem sevis izzināšanas un meklēšanas jautājumiem mūsdienīgā un atraktīvā gaisotnē: uz skatuves spēkosies divas komandas „Būt" un „Nebūt" LKA jauno aktieru priekšnesumā; Smiļģa dārzs aicinās iet „būt vai nebūt?" meklēšanas ceļu pa kontrolpunktiem; Smiļģa muzejā būs iespēja dzirdēt E.Smiļģa 1959.gada „Hamleta" iestudējuma radio ierakstu, iepazīt arī mūsu vecmeistara Oļģerta Krodera „Hamleta" interpretāciju; līdzās tam būs skatāmas arī LKA operatoru un režisoru īsfilmas par hamletiskām tēmām; un dārzā uz skatuves muzicēs jauniešiem atraktīvas dažādu stilu mūziķu grupas - „Latvian voices", "Sonus trio", "Henrix", "Headline", "Astro'n'out", "JAM", projekts "Īrisa" Artūra Tiguļa vadībā, kā arī uzstāsies tādi mākslinieki kā Kaspar Bindeman & Ignacio Quema ar performanci "Los masculinas edición electronica", Toms Juhņevičs, Elīna Starķe, Kārlis Stenders.

Kurts Vonnegūts reiz izteicās: „Ir viens iemesls, kāpēc mēs atzīstam "Hamletu" par meistardarbu: Šekspīrs mums stāstīja patiesību, un cilvēki ļoti reti stāsta patiesību šajos te kāpumos un kritumos. Patiesība ir tāda, ka mēs ļoti maz zinām par dzīvi, un mums nemaz nav skaidrs, kas ir labi un kas ir slikti."

1959. gada E. Smiļģa Hamleta inscenējuma centrā ir nevis cietējs Hamlets, bet aktīvs, mērķtiecīgs Harija Liepiņa princis. E. Smiļģis 1959.gada inscenējumā ar Harija Liepiņa Hamletu vēlējās parādīt, ka jauniem cilvēkiem būtiska ir patiesība un spēja par to pastāvēt, lai mazinātu sabiedrības mūsdienu apstākļu nosacīto tendenci, kas lauž, nicina un iznīdē personību.

Radīsim dzīves izglītību par izklaidi kopā!

Biļetes uz 1.septembra svētkiem varēs iegādāties E.Smiļģa Teātra muzejā pasākuma norises dienā. Biļetes cena 2 LVL.

Pasākumu atbalsta: SIA "Radiokoms", SIA "Stendāls", internetveikals priekam.lv, Dailes teātris.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV