Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

„Aizraujošā alķīmija" Nacionālajā bibliotēkā

EasyGet.lv, 21.09.2011. 11:36

Piektdien, 23. septembrī, plkst. 17.00, Zinātnieku nakts ietvaros Latvijas Nacionālajā bibliotēkā Bērnu literatūras centrā Tērbatas ielā 75 norisināsies ķīmijai un alķīmijai veltīts pasākums „Aizraujošā alķīmija: teorija un prakse", informē LNB Izstāžu nodaļas pārstāve Ieva Laizāne.
„Aizraujošā alķīmija" Nacionālajā bibliotēkā

Pasākumā ikviens varēs vērot matēriju pārveidi klātienē īstu alķīmiķu paraugdemonstrējumos, kā arī uzzināt daudz jauna par alķīmijas vēsturi un būtību gan no alķīmiķu stāstītā, gan apskatot īpaši sagatavotos informatīvos materiālus.

Šogad Zinātnieku nakts galvenā tēma ir „Aizraujošā ķīmija" un arī Apvienoto Nāciju Organizācija (ANO) pēc Starptautiskās teorētiskās un praktiskās ķīmijas savienības (International Union of Pure and Applied Chemistry) iniciatīvas 2011. gadu ir pasludinājusi par Starptautisko ķīmijas gadu. Taču ķīmijas saknes meklējamas jau tālā pagātnē un arī aizraujošajā un mistikas apvītajā alķīmijā, kas visos laikos ir interesējusi visdažādāko uzskatu, profesiju un vecumu cilvēkus. Tomēr jāatzīst, ka vairumam tās būtība ir palikusi neskaidra un izpratne par to – virspusēja.

Visu vecumu interesenti tiek aicināti iesākt Zinātnieku nakts aktivitātes Latvijas Nacionālajā bibliotēkā un klātienē pārliecināties par alķīmijas spēku un lomu zinātnes attīstībā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV