Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Notiks kolektīvas spontānās prozas akcija „Tu domā – man nav jūtu!?"

EasyGet.lv, 22.09.2011. 11:20

Zinātnieku nakts ietvaros, 23. septembrī, notiks vienreizēja kolektīvas spontānās prozas akcija „Tu domā — man nav jūtu!?". To rīkos Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu fakultātes komunikācijas zinātnes doktoranti, informē Latvijas Universitātes Preses centrs.

Akcijas laikā LU Bioloģijas fakultātē tiks uzburti apstākļi kolektīvas spontānās prozas radīšanai un publiskai lasīšanai. Kopstāsta sižetiskie pavedieni, domas un jūtas būs jāizsaka, izvēloties kādu no trīs formātiem – digitālo, manuāli analogo vai mehāniski analogo.

Digitālo stāstu tapšanai varēs sekot līdzi arī tvitera kontā "irjutas".

„Iesākumā cilvēki varēs līdzdarboties īsstāsta radīšanā. Tam būs sagatavota arī attiecīga asociatīvā vide, lai rosinātu iztēli, bet pēcāk notiks šo stāstu publiskie lasījumi," informē pasākuma koordinatore Aija Rozenšteine, skaidrojot, ka akcijas norise tiek plānota divās daļās.

Visi Zinātnieku nakts laikā tapušie stāsti tiks publicēti LU portālā, kur lasītāji varēs tos vērtēt. Labākais stāsts saņems LU zinātnes prorektora profesora Indriķa Muižnieka speciālbalvu.

Akcijas iedvesmas avots ir amerikāņu rakstnieka Džeka Keruaka (Jack Kerouac) eseja par spontānās prozas rakstīšanu. Keruaks uzsvēra, ka prozai jātop bez lielas apdomas un satraukumiem par to, kas sanāks. Citiem vārdiem, jāļauj jūtām vaļu.

Akcijas sākums: 19.30 LU Bioloģijas fakultātes kāpņu telpā.

Pirmo stāstu rakstīšanai starts tiks dots plkst. 19.30. Pēc stundas – plkst. 20.30 – sāksies to publiskie lasījums. Otro stāstu rakstīšanas laiks no plkst. 20.30 līdz 21.30, bet lasīšana – no plkst. 21.30 līdz 22.30. Trešais stāsta rakstīšana – plkst. 22.30 –23.30 – un lasīšana – no plkst. 23.30. Zinātnieku nakts dalībnieki varēs kļūt gan par rakstniekiem, gan – prozas baudītājiem vai izdzīvot abas minētās sociālās lomas.

LU komunikācijas zinātnes doktoranti jau trešo gadu piedalās Zinātnieku naktī un izpelnījušies plašu publikas ievērību ar savu skatījumu uz zinātnes komunikāciju. Pirmajā gadā LU Mazajā aulā tika izspēlēta mistēriska performance „Laika mašīna", kas ļāva ielūkoties Universitātes deviņdesmit gadu ilgajā vēsturē. Savukārt pērngad LU Bioloģijas fakultātē tika rīkots hepenings „Pasaules gala lasīšana ar iztēles palīdzību".

Seko Latvijas Universitātei:
www.twitter.com/universitatelv
www.twitter.com/gribustudet
www.facebook.com/latvijasuniversitate
www.draugiem.lv/universitate/
www.youtube.com/user/universitatelv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV