Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Sācies 6. Daugavpils Zinātnes festivāls

EasyGet.lv, 07.11.2011. 11:19

No 7. līdz 11. novembrim Daugavpils Universitātē notiek jau 6. Daugavpils Zinātnes festivāls, kas šoreiz ir veltīts Daugavpils Universitātes 90 gadu jubilejai, informē Vita Viļevko.

Nedēļas garumā būs iespēja apmeklēt dažādas aktivitātes, kuras ir veltītas zinātnes attīstībai Daugavpils Universitātē. Festivāla laikā tiks pārstāvētas izglītības, humanitāro, sociālo, dabaszinātņu jomas. Visu festivāla laiku darbosies Zinātnes pilsētiņa, kur varēs piedalīties saistošos fizikas demonstrējumos un eksperimentos, iepazīties ar ķīmijas šedevriem, kukaiņēdājiem augiem utt. Paralēli zinātnes pilsētiņai būs iespēja apmeklēt dažādas atklātās lekcijas, radošās darbnīcas, diskusijas, piedalīties konkursos, spēlēs u.c. aktivitātēs. Festivāla laikā būs iespēja uzzināt, kā mājas apstākļos var izaudzēt kristālu, kā radīt zelta sniegu, kā plānot ģimenes ienākumus un izdevumus, tiks dota iespēja piedalīties mūzikas pasakas iestudēšanas procesā, varēs veidot savu oriģinālo apdruku uz T-krekla vai auduma iepirkuma maisiņa utt.

Daugavpils Zinātnes festivāla mērķis ir parādīt, ka zinātne nav kaut kas tāls, netverams un neizprotams, bet gan ir pieejama ikvienam. Tas ir pasākums, kura laikā sabiedrībai tiek dota iespēja iepazīt tuvāk zinātnes pasauli, pavērot, kā tā tiek izmantota mūsu ikdienas dzīvē, ražošanā un uzzināt jaunus un pārsteidzošus faktus par labi zināmām un ierastām lietām un procesiem. Festivāla laikā ir paredzēti pasākumi dažādām sociāli ekonomiskajām grupām un mērķauditorijām (skolēniem, pašvaldību darbiniekiem, skolotājiem, studentiem u.c.).

Daugavpils Zinātnes festivāli ir guvuši lielu atsaucību apmeklētāju vidū, kļūstot par vienu no populārākajiem pasākumiem skolēnu un studentu vidū. 5.Daugavpils Zinātnes festivālu kopumā apmeklēja aptuveni 2500 apmeklētāji, tie bija gan skolēni, gan skolotāji, gan uzņēmēji, gan citi interesenti no Daugavpils pilsētas un rajona, Latgales reģiona, Vidzemes, Rīgas. Turklāt par festivāla popularitāti liecina fakts, ka ar katru gadu pieaug apmeklētāju un viņu pārstāvēto pilsētu un reģionu skaits.

Daugavpils Zinātnes festivāls ir balstīts uz milzīgu entuziasmu un brīvprātīgu darbu – pasākums nav domāts peļņas gūšanai, bet gan sabiedrības informēšanai un izpratnes par zinātni vairošanai. Ieeja Daugavpils Zinātnes festivālā ir bez maksas.

Festivālu atbalsta Daugavpils Universitātes dabas izpētes un vides izglītības centrs, Daugavpils pilsētas dome, UNESCO Latvijas nacionālā komisija, Junior Achievement Latvija, Lattelecom, Izglītības un zinātnes ministrija, Francijas kultūras centrs.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV