Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Latvijas Universitātes 70. zinātniskajā konferencē tiks nolasīti 1990 referāti

EasyGet.lv, 25.01.2012. 09:37

Latvijas Universitātē no 2012. gada janvāra beigām līdz martam norisināsies ikgadējā zinātniskā konference, kas aptver visdažādākās zinātnes nozares, sākot ar bioloģiju un beidzot ar teoloģiju. Universitātes zinātnieki, docētāji, studenti un viesi konferences ietvaros nolasīs vairāk nekā 1990 referātu, no tiem — 1112 dabaszinātnēs, 568 sociālajās zinātnēs, 310 humanitārajās zinātnēs, informē LU Preses centrs.

Konference tiks atklāta ar plenārsēdi „Krīzes mācības Latvijā un pasaulē", kas notiks trešdien, 1. februārī, plkst. 12.00 Latvijas Universitātes Lielajā aulā.

Tajā ievadvārdus teiks Latvijas Universitātes rektors profesors Mārcis Auziņš. Ar priekšlasījumu „Eiropas/Eirozonas ekonomiskā krīze — iespēja valsts attīstībai un ekonomikas izaugsmei" uzstāsies Latvijas Republikas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Pēc viņa par tēmu „Latvijas pieredze finanšu krīzes pārvarēšanā: kāda ir mācība citām valstīm?" runās Latvijas Republikas 11. Saeimas deputāts Vjačeslavs Dombrovskis. Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultātes docents Jānis Ķeruss uzstāsies ar referātu „LU zinātniskās konferences pirmsākumi: zinātne un ideoloģija LVU zinātniskajās sesijās".

Konferences darbs organizēts 8 plenārsēdēs un 123 sekciju sēdēs. Tās ietvaros tiks nolasīti vairāk nekā 1990 referāti visdažādākajās zinātņu nozarēs: bioloģijā, ģeogrāfijā, fizikā, ķīmijā, teātra zinātnē, matemātikā astronomijā, pedagoģijā, filoloģijā u. c.

Ikgadējā Latvijas Universitātes zinātniskā konference tiek rīkota ar mērķi zinātnieku, docētāju un studentu starpā nodrošināt pētījumu rezultātu, ideju un domu apmaiņu, kas ir viena no neatņemamām zinātniskās darbības sastāvdaļām. Latvijas Universitātes zinātniskās konferences notiek kopš 1945. gada.

Ikviens interesents aicināts piedalīties visos konferences pasākumos klātienē.

Konferences norises plāns un papildu informācija pieejama Latvijas Universitātes portālā: www.lu.lv/70konference.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV