Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

„Izgudro Rīgu!" – piedzīvojums ģimenēm un bērniem Rīgas svētkos

EasyGet.lv, 15.08.2012. 12:27

Rīgas svētku ietvaros 19. augustā Vērmanes dārzā notiks pasākums „Izgudro Rīgu", kas īpaši domāts bērnu un ģimeņu auditorijai, piedāvājot dažādas atrakcijas, radošās darbnīcas, trikus, šovus un izrādes, kā arī plašu koncertprogrammu gan bērniem, gan pieaugušajiem.
„Izgudro Rīgu!" – piedzīvojums ģimenēm un bērniem Rīgas svētkos

Jau no plkst. 12.00 Vērmanes dārzā paši jaunākie Rīgas svētku apmeklētāji varēs iejusties pasakainā viduslaiku atmosfērā, meistarojot karaļu un princešu kronīšus, darinot Hanzas kuģīšus, zīmējot, gleznojot un piedaloties dažādās atrakcijās.

Līdztekus būs iespējams spēlēt dažādas viduslaiku spēles, sacensties veiklībā, rakstīt senlaiku burtiem, satikt senās Rīgas iedzīvotājus un uzzināt daudz jauna. Parka teritorijā sanākušos visu dienu izklaidēs starptautiskus panākumus guvusī ceļojošā viduslaiku cirka trupa „Firebirds" no Ungārijas.

Savukārt Vērmanes dārza estrādē norisināsies apjomīga koncertporogramma. No plkst. 12.00 bērni tiek gaidīti uz neatkarīgā teātra izrādi „Sprīdītis" pēc Annas Brigaderes lugas motīviem, vēlāk gaidāma ungāru cirka „Firebirds" izrāde „ Steam On", kas vēsta par trīs labsirdīgu laupītāju piedzīvojumiem. Ar īpašu viduslaiku šovu priecēs viens no Latvijas pazīstamākajiem burvju māksliniekiem Genādijs Paļčevskis.

Pēcpusdienā Vērmanes dārza estrādē ienāks mūzika - gregoriāniskos dziedājumus mūsdienīgā skanējumā piedāvās „Schola Cantorum Riga" un perkusiju meistars Rihards Zaļupe, bet plkst. 17.00 uzstāsies īpašie viesi - pasaulslavenais „Terem" kvartets no Sanktpēterburgas.

Pasākums „Izgudro Rīgu" Vērmanes dārza teritorijā un estrādē norisināsies 19. augustā no pulksten 12.00 - 18.00.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV