Ceturtdiena, 09.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Klāvs, Einārs, Ervīns;

Lāčplēša dienas pasākumi Valkas pilsētā

EasyGet.lv, 02.11.2012. 11:36

Svētdien, 11.novembrī visā Latvijā tiks atzīmēta Lāčplēša diena, un arī Valkā šai dienai par godu notiks atceres brīdis kritušajiem tēvzemes varoņiem. 

Plkst.10.00 Valkas – Lugažu evaņģēliski luteriskajā baznīcā (Rīgas ielā 9) notiks Lāčplēša dienai veltīts dievkalpojums.

Savukārt pulcēšanās tradicionālajam lāpu gājienam – līdz plkst.17.00 pie baznīcas. Pēc vīru ansambļa muzikāla sveiciena plkst.17.00, sāksies lāpu gājiens pa Rīgas – Beverīnas – Tālavas un Varoņu ielām uz Latvijas atbrīvošanas cīņās kritušo Ziemeļvidzemes karavīru Brāļu kapiem. Ap plkst.17.30 Brāļu kapos pie pieminekļa 1919.gada brīvības cīņās kritušajiem kareivjiem sāksies atceres brīdis.

Gājienā un Latvijas Brīvības cīņu varoņu atceres pasākumā laipni aicināts piedalīties ikviens Valkas pilsētas vai novada iedzīvotājs, kurš vēlas godināt par Latvijas brīvību kritušos, līdzi ņemot lāpu vai svecīti.

Lai godinātu latviešu karavīrus, kuri 1919.gada 11.novembrī izcīnīja izšķirošo cīņu pret Bermonta karaspēku, Aizsardzības ministrija jau piekto gadu aicina visus Latvijas iedzīvotājus Lāčplēša dienā pie apģērba piespraust sarkanbaltsarkanu lentīti.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV