Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

„Ēnas" uzņems vairāk nekā 494 uzņēmumi un iestādes

EasyGet.lv, 30.01.2013. 17:34

Noslēgusies Ēnu devēju pieteikšanās Vislatvijas karjeras izglītības akcijai „Ēnu diena". Kopumā 494 Latvijas uzņēmumi, organizācijas, valsts iestādes un to filiāles vortālā www.enudiena.lv reģistrējuši 4243 dažādas Ēnu dienas vakances, atsevišķi ēnu pieteikšanos organizē Saeima un vairākas pašvaldības. Skolēnu pieteikšanās Ēnu dienai pagarināta līdz 3. februārim (ieskaitot).
„Ēnas" uzņems vairāk nekā 494 uzņēmumi un iestādes

„Sistēmā reģistrēto Ēnu dienas vakanču skaits saglabājas iepriekšējā gada līmenī, bet ir audzis kopējais uzņēmumu un iestāžu skaits, kas piedalās Ēnu dienā. Aicinu skolēnus izmantot iespēju un pieteikties par ēnu ne tikai populārām amatpersonām, bet arī nozaru ekspertiem, lai saprastu, vai šī ir jums piemērota profesija," aicina Junior Achievement – Young Enterprise Latvija (JA-YE Latvija) valdes priekšsēdētājs Jānis Krievāns. Šogad uz vienu ēnojamo sistēma ļauj akceptēt ne vairāk par četrām ēnām, nodrošinot jauniešiem individuālu pieeju izvēlētās profesijas izpētē. Ēnu devēji aicināti apstiprināt izvēlētās ēnas jau šodien, lai arī noraidītie jaunieši var paspēt uzmeklēt sev Ēnu devēju.

Novērtētjot skolu vadības un skolotāju ieguldījumu jauniešu karjeras veidošanā, akcijas oficiālais atbalstītājs Swedbank Ēnu dienā apbalvos aktīvākās skolas, dāvājot tām velonovietnes. Tādēļ aicinām skolas būt aktīvas un iesaistīt audzēkņus Ēnu dienas akcijā!

Joprojām ir iespēja pieteikties ēnot Tieslietu un Aizsardzības ministrus, Swedbank vadību, ekspertus Patentu valdē un reklāmas aģentūrās, darbiniekus lielveikalu tīklos un citur. Aktuālajā informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) nozarē šogad tiek piedāvātas 89 dažādas ēnošanas vakances, un atsaucība ir jūtama. To jauniešiem īpaši iesakām izmantot, lai tuvāk iepazītu strauji augošās IKT nozares profesiju iespējas. Skolēni var pieteikties Ēnu dienas vakancēm vēl līdz 3.februārim, reģistrējoties vortālā enudiena.lv.

„Pēdējo gadu laikā Latvija sevi pierādījusi kā tehnoloģiju jomā attīstītu, konkurētspējīgu un perspektīvu valsti. Mūsu galvenais resurss ir cilvēki, kas ir kompetenti ne tikai izmantot tehnoloģijas, bet izstrādāt jaunus IKT produktus. Gan Latvijas lielo IKT uzņēmumu, gan jauno start-up projektu radītie produkti ir guvuši atzinību ne vien Baltijas un Ziemeļvalstu reģionā, bet arī citviet pasaulē. Tomēr, neraugoties uz to, ka Latvijas IKT speciālisti ir pieprasīti un augsti novērtēti, viņu skaits jau šobrīd nav pietiekams. Ēnu diena un IKT karjeras dienas ir labs veids, kā paši IKT uzņēmumi var iepazīstināt jauniešus ar IKT nozares profesijām, aicinot viņus no tehnoloģiju patērētājiem kļūt par to radītājiem," uzsver Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) prezidente Signe Bāliņa.

Ēnu diena ir biznesa izglītības biedrības Junior Achievement – Young Enterprise Latvija reģistrēta preču zīme, un biedrība akciju organizē jau trīspadsmito gadu. Piedalīties karjeras izglītības akcijā aicina Swedbank. Informatīvu atbalstu akcijai sniedz portāls www.draugiem.lv, ziņu portāls tvnet.lv, 1188.lv, Latvijas tirdzniecības un rūpniecības kamera, Latvijas informāciju un komunikāciju tehnoloģiju asociācija (LIKTA), e-klase.lv, Radio 1, Kurzemes radio, SPIN FM un Chaula.tv.

Sekot līdzi Ēnu dienas aktualitātēm iespējams arī www.draugiem.lv/smu.

Foto: Publicitātes foto 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV