Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Dziesmu svētkiem būs īpašs kanāls Lattelecom televīzijā

Easyget.lv, 05.06.2013. 16:04

XXV Vispārējos latviešu Dziesmu un XV Deju svētkos aktīvi ienāk jaunās tehnoloģijas un to piedāvātās iespējas. Šogad svētkiem būs īpašs kanāls „Lattelecom” televīzijā, gan bezmaksas sadziedāšanās aplikācija, gan unikāla iespēja aizsūtīt sveicienu svētku dalībniekiem.
Dziesmu svētkiem būs īpašs kanāls Lattelecom televīzijā

Šajos svētkos Lattelecom ir padomājis par mūsdienu tehnoloģiju integrācijas iespējām svētku tradīcijās. Jau šobrīd ikviens svētku dalībnieks portālā www.uzgavile.lv var sagatavot un nosūtīt individuālu teksta, foto vai video sveicienu savam kolektīvam. Šie sveicieni uz lielajiem ekrāniem tiks rādīti svētku gājiena laikā. 

Sākot ar 17.jūniju Lattelecom televīzijā būs skatāms īpašs dziesmu un deju svētkiem veltīts TV kanāls, kas tapis sadarbībā ar Latvijas Televīziju un Latvijas Nacionālo kultūras centru, un tas ik dienas raidīs 6 stundas, ļaujot skatītājiem aplūkot gan vēsturiskus materiālus no iepriekšējiem svētkiem, gan arī šī gada svētku aktualitātes. Bet pēcsvētku nedēļā Lattelecom televīzijas Dziesmusvētku kanāla programma tiks veidota tā, lai arī paši dalībnieki varētu noskatīties svētku koncertus.

Dziesmu un deju svētku kulminācija ir noslēguma koncerts Mežaparkā, kas noslēdzas ar kopīgu dalībnieku un skatītāju sadziedāšanos. Dziesmusvētku mājas lapā līdz 12.jūnijam iespējams nobalsot par sev tīkamajām dziesmām, no kurām TOP 100 dziesmas tiks iekļautas sadziedāšanās repertuārā. Savukārt, lai ikvienam dalībniekam dziesmu teksti būtu viegli atrodami, Lattelecom ir izstrādājis bezmaksas sadziedāšanās aplikāciju, kura būs ērti lietojama uz IOS un Android viedierīcēm. Aplikācija bez maksas būs pieejama no 17.jūnija.

“Dziesmu un deju svētki ir unikāls latviešu tautas kultūrvēsturiskais mantojums, kas joprojām uztur dzīvas mūsu tautas tradīcijas. Tāpēc būtiski izmantot mūsdienu tehnoloģijas, ko sniedz Lattelecom, tai skaitā internetu un televīziju, lai nodrošinātu šī mantojuma pieejamību visiem Latvijā un ārpus tās robežām, kuri nevar klātienē piedalīties,” atbalstu Dziesmusvētkiem pamato Juris Gulbis, Lattelecom valdes priekšsēdētājs.

“Dziesmusvētki ir mūsu, Latvijas sabiedrības, spogulis – rīkojot svētkus, redzam, kas mums kā sabiedrībai šobrīd ir aktuāls un svarīgs. Un neapšaubāmi viena no tādām iezīmēm ir vēlme iesaistīties. Svētku lieldrauga Lattelecom iesaiste veido jaunas Dziesmusvētku procesa sastāvdaļas: tradicionālajam svētku gājienam, kas kā krāšņa upe vīsies cauri Rīgas centram, personiskākus akcentus piešķirs īpašās uzgavilēšanas uz lielajiem ekrāniem. Noslēguma koncerta sadziedāšanās daļa, kas ir vēl viena svētku kulminācija, dziesmas šoreiz būs pieejamas arī aplikācijā viedtālruņiem. Visi šie akcenti veido mums visiem tik būtiskus svētkus,” stāsta Latvijas Nacionālās kultūras centra direktore Dace Melbārde.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV