Otrdiena, 19.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Jāzeps;

Zinātnieku naktī varēs ielūkoties laboratorijās un pētniecības centros

Easyget.lv, 11.09.2013. 10:18

Vienlaikus deviņās Latvijas pilsētās 27.septembrī no plkst.18.00 notiks ikgadējās Zinātnieku nakts pasākumi par tēmu „Ūdens”, informē Latvijas Universitātes Preses centrs.

Zinātnieku nakts Latvijā notiks Rīgā, Jelgavā, Daugavpilī, Rēzeknē, Ventspilī, Valmierā, Salaspilī, Liepājā un Cēsīs. Piemēram, Jelgavā varēs uzzināt, vai ūdens vienmēr krīt uz leju, savukārt Rēzeknes augstskola aicina ikvienu atnākt un uzzināt par dzīvo un mirušo ūdeni – folklorā, sadzīvē, ķīmijā. Pirmo reizi plašākai auditorijai būs atvērts Rīgas Stradiņa universitātes Medicīnas izglītības tehnoloģiju centrs Anniņmuižas bulvārī un LU Bibliotēkas – vēsturiskā Kirkoviusa nama renovētā ēka Kalpaka bulv.4. Arī Rīgas Tehniskā universitāte aicina ciemos un piedāvās ielūkoties ūdens aktivitāšu centrā un, nobaudot saldu našķi, uzņemot kādu skaistu bildi, redzot eksperimentu paraugdemonstrējumus un iesaistoties radošās darbnīcās.

Interesantus un zinātniskus pārsteigumus sagādājis arī Rīgas ūdensapgādes muzejs, Latvenergo koncerna Enerģētikas muzejs un Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejs, kā arī Ventspils, Daugavpils un Vidzemes augstskolas. Arī Rīgā būs pieejami vairāki desmiti zinātnisku un atraktīvu objektu un izklaižu.

Ar pilnu pasākumu programmu iespējams iepazīties Latvijas Universitātes mājaslapā: http://www.lu.lv/petnieciba/komunikacija/zinatnieku-naktis/2013/.

Zinātnieku nakts ir Eiropas Komisijas atbalstīts un finansēts projekts, kuru realizē Latvijas Universitāte sadarbībā ar citām Latvijas augstskolām, zinātniskajiem institūtiem, Latvijas Zinātņu akadēmiju un vairākiem muzejiem. Daudzas organizācijas pasākumā piedalās brīvprātīgi un bez atlīdzības. Pasākums Latvijā noritēs jau septīto gadu pēc kārtas. Šogad tas notiks 35 Eiropas valstu 300 pilsētās, atraktīvā veidā skaidrojot zinātnes sasniegumus un ļaujot ielūkoties zinātnisko laboratoriju darba noslēpumos.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV