Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Rīgā Lāčplēša dienā notiks piemiņas un kultūras pasākumi

Easyget.lv, 07.11.2013. 10:00

Lāčplēša dienā, 11. novembrī, Rīgā notiks jau par tradīciju kļuvuši piemiņas pasākumi, Latvijas Republikas Nacionālo bruņoto spēku un Iekšlietu ministrijas vienību militārā parāde, lāpu gājiens, kā arī vairāki koncerti kultūras centros un dievnamos, izstādes un rokoperas „Lāčplēsis” jauniestudējuma izrādes.

Jau svētdien, 10. novembrī, iedzīvotāji aicināti apmeklēt koncertus Bolderājas Mūzikas un mākslas skolā, Kultūras centros „Mazā ģilde” un „Iļģuciems”, kā arī Rīgas Latviešu biedrībā un Rīgas Kongresu namā, kur 10. un 11. novembrī būs iespēja noskatīties atjaunoto rokoperu „Lāčplēsis”. Biļetes uz rokoperu nopērkamas „Biļešu paradīzes” kasēs.

Pirmdien, 11. novembrī, Lāčplēša dienas piemiņas paskumi sāksies plkst. 9.00 ar Ekumenisko dievkalpojumu Doma baznīcā, pēc tam plkst. 11.00 notiks svinīgā vainagu nolikšanas ceremonija Rīgas Brāļu kapos. Dienas gaitā iedzīvotāji varēs vērot Latvijas Republikas Nacionālo bruņoto spēku un Iekšlietu ministrijas vienību militāro parādi pie Brīvības pieminekļa, piedalīties ziedu nolikšanas ceremonijā pie O. Kalpaka pieminekļa, kā arī piemiņas brīdī Sudrabkalniņā. No plkst. 16.00 līdz pat vienpadsmitiem vakarā notiks jau par tradīciju kļuvušais pasākums „Brīvības cīnītāju gars cauri visiem laikiem”, kurā paredzēts lāpu gājiens no Rīgas Brāļu kapiem līdz 11. novembra krastmalai, kā arī Svētbrīdis pie Brīvības pieminekļa, koru, solistu un folkloras kopu koncerts Latviešu strēlnieku laukumā un uguns plosta palaišana Daugavā. Pēc plosta palaišanas Strēlnieku laukumā muzicēs postfolkloras grupa „Iļģi”.

Lāčplēša dienai veltīti kultūras pasākumi notiks gan pilsētas centrā, gan apkaimēs. No plkst. 18.00 Sv. Pestītāja baznīcā, kā katru gadu, arī šogad būs koncerts „Daugavmalā mierīgs vakars”, kurā dziedās jauniešu koris „Austrums” un Zemessardzes koris „Stars”, muzicēs ērģelnieki Andžejs Rancevičs, Kristīne Adamaite, Jānis Pelše un Iveta Pelše, kā arī saksofonists Artis Sīmanis. Kultūras pilī „Ziemeļblāzma” notiks postfolkloras grupas „Iļģi” koncerts, bet Kultūras centrā „Mazā ģilde” klausītājiem būs iespēja dzirdēt folkloras kopas „Vilcenes”, „Budēļi”, „Savieši”, „Laiva” un „Triampus”. Rīgas Latviešu biedrībā Lācplēša dienas koncertā „Mana Tēvija” uzstāsies Latvijas vīru kori. Šajā dienā koncerts notiks arī Sv. Pētera baznīcā.

Lāčplēša dienai veltītas ekspozīcijas un pasākumi notiks arī vairākos muzejos, tajā skaitā Rīgas Jūgendstila muzejā, Latvijas Nacionālā vēstures muzeja nodaļā „Dauderi”, un Latvijas Kara muzejā, kur būs iespēja piedalīties sarkanbaltsarkano lentīšu locīšanā.

Lāčplēša dienai veltītos pasākumus atbalsta Rīgas dome, to programma ar pasākumu norises vietu un laiku pieejama interneta vietnē www.kultura.riga.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV