Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Kakla skriemeļus nesaudzējot

Aiga Leitholde, 16.01.2009. 21:21 | komentāri (6)

Ceturtdien, 15. janvārī, klubā "DEPO" grupa "Patriots" svinēja sava albuma "Vien grāmatās rakstīts" iznākšanu. Kopā ar viņiem bija grupas "Rebel Yell" un "Blackout".
Kakla skriemeļus nesaudzējot

Galerijas:

Smagās rokmūzikas apakšstili, kas pazīstami ar apzīmējumu hard & heavy, hard & groove un stoner Latvijā pulcē visnotaļ šauru gardēžu loku, tāpēc pilnīgi loģiska ir jauno grupu apvienības „Moka Metal Crew” pastāvēšanas iemesls. Kopā jautrāk un praktiskāk – gan mūziķiem, gan klausītājiem, kuri vienā vakarā bauda rokmūziku dažādā smaguma intensitātē. Uzticīgākie klausītāji un domubiedri mūziķus sveica ar improvizētu muzikālo priekšnesumu un dāvanām – šoreiz, grupām veltītu avīzes specizdevumu.

Grupas „Rebel Yell” muzikālā daiļrade balstās uz klasiskām smagā roka vērtībām. Solista balss nedaudz atgādina grupas „AC/DC” Braiena Džonsona melodisko rūkoņu. Ātri tiek radīta ballītes noskaņa, un pie skatuves tiek kratītas daudz ar bagātīgu matu rotu apveltītas galvas. Tomēr „Rebel Yell” nebūtu jāuzskata par kārtējo hair roka grupu – mūziķi pierāda, ka viņi labi pārzina blūza pentatonikas, kuras ģitāristi labprāt pielieto dziesmas instrumentālā atkāpē.

Vakara vaininieku grupas „Patriots” savdabība ir meklējama interesantajā mūzikas un vārdu sintēzē. Grupu jūtami ir ietekmējusi amerikāņu smagsvaru „Down” daiļrade, taču augstvērtīgie dzejnieces A.Skujiņas vārdi, kurus grupa izmanto savās dziesmās, ieskandina „Patriots” mūzikā individuālo skanējumu. Dārdošā solista balss un ģitāristu izspēlētās skaņu mežģīnes viedo divbalsību. Vārdi un mūzika saplūst ritmiski sarežģītajā vokāla melodiskajā līnijā, mainot ierasti klišejisko priekšstatu par mūzikas un latviešu valodas attiecībām. „Patriots” uzstāšanās raisa liriskas pārdomas par vientulību, ilūzijām un patiesajām vērtībām. Viennozīmīgi intelektuālākais vakara priekšnesums!

Kā pēdējie skatuves grīdu ieņem stoner metāla grupa „The Blackout”. Grupas skanējums ir vissmagākās intensitātes rokenrols, kas iztiek bez liekas koķetēšanas, jo uzreiz pārņem visu ķermeni. Un tomēr, visa burvība slēpjas apdullinošā un smagā ritma kontrastā ar lipīgajiem melodijas rifiem, ko pastiprina „The Blackout” spēcīgā enerģija. Gala rezultātā vakara noslēgumā ir jāsāk prātot, vai tik man nākamajā rītā savs kakls nebūs jāievieto skriemeļu stabilizējošā šinā.

Foto: Zaiga Kediņa

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV