Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

„ONYX” viesosies Rīgā

Dana Mazure, 10.02.2009. 09:25

Ar vienīgo koncertu Baltijas valstīs pēc gandrīz pusotru gada pārtraukuma hardcore hip hopa pārstāvji „Onyx” atkal uzstāsies Rīgā. 12. martā plkst. 21:00 grupa viesosies klubā „Essential” Skolas ielā 2. Tāpat kā iepriekš, šo mūziķu uzstāšanās Rīgā notiek pateicoties viņu veiksmīgai sadarbībai ar kompāniju „Urbania Group”. Šoreiz Rīgā viesosies Sticky Fingaz un Fredro Starr.
„ONYX” viesosies Rīgā

Minētā kompānija kopīgā darbā ar klubu „Essential" un Eiropas hītu radio ir izstrādājusi projektu „The Club", kas paredz virkni dažādu Urban, Hip Hop un Dance stila mūzikas pasākumu visa gada garumā. Projekta ietvaros paredzēto pasākumu apmeklētājiem vecuma ierobežojumu nav, lai arī ikdienā nepilngadīgām personām ieeja klubā ir liegta.

Šogad „Onyx" aprit divdesmit gadu jubileja. 1989. gadā četri Ņujorkas, Kvinsas rajona jaunieši apvienojās, lai radītu hip hop žanram pirms tam nezināmu virzienu - hardcore hip hop. Ar ielu kultūras nesaldinātu atspoguļojumu savās kompozīcijas jaunuzceptais „Onyx" izgāja ielās, rajona klubos ātri iegūstot popularitāti. Toreiz jaunie mūziķi ar atklātiem un tiešiem tekstiem mūzikā izraisīja masu sašutumu. Taču netrūka arī tādu, kas novērtēja šo drosmi, - pirmais „Onyx" albums „Bacdafucup" pirmajā gadā pēc iznākšanas tika pārdots vairāk kā 2 miljonu eksemplāros.

Toreiz pretrunīgi vērtētais „Onyx" šobrīd mūzikas kritiķu vidū tiek uzskatīts par sava žanra klasiku. Pirms divdesmit gadiem hardcore virziens ar šodien labi zināmām kompozīcijām „Slam", „Throw ya ganz" „Shifftee" bija jauna, revolucionāra vēsma hip hop stila mūzikā, kas tradicionālajam repam piešķīra jaunu skanējumu un radīja virkni sekotāju visā pasaulē.

„Onyx" ir viena no retajām grupām, kas ieguvusi popularitāti deviņdesmitajos, joprojām spēj to noturēt. Par spīti tam, ka grupa piedzīvojusi izmaiņas sastāvā, kā arī tās dalībnieku darbu pie saviem solo projektiem, 12. martā uz kluba „Essential" skatuves „Onyx" sola kāpt pilnā sastāvā un izpildīt savas visu laiku labākās kompozīcijas.

Kopumā grupa ierakstījusi sešus albumus un ilglaicīgi turējusies Billboard Hot 100 topos. Pērn augustā grupa izdeva savu pagaidām pēdējo albumu „Cold Case Files", kā arī DVD formātā ir apkopojusi spilgtākos uzstāšanās brīžus, kas vien bijuši pēdējo 15 gadu laikā.

Biļetes nopērkamas visās „Biļešu servisa" kasēs, visās „Statoil" degvielas uzpildes stacijās, kā arī „StreetShop" veikalā Tērbatas ielā 40, to cena no 10 līdz 35 Ls. Uz tikšanos koncertā!

Info: www.urbaniagroup.com/theclub

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV