Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

FOTO: Februāra metāliskā Melnā Piektdiena

Aiga Leitholde, 14.02.2009. 19:11 | komentāri (8)

Februārī 13. datums iekrita piektdienā, tas nozīmē īpašu pasākumu metāla mūzikas cienītājiem klubā „Melnā Piektdiena”.
FOTO: Februāra metāliskā Melnā Piektdiena

Kā pirmā grupa skatuvi iesildīja „Ashes Of Dust”, kuriem, šķiet, šis bija viens no pirmajiem koncertiem. Mūziķi izskatījās un izklausījās diezgan dezorganizēti, atstādama vienaldzīgus klausītājus.

Ar stoner metāla stila pārstāvjiem „The Blackout” publika tika iekustināta. Grupa savu uzstāšanos bija pārdomājusi no A līdz Z – ar audio ievadu pievēršot klausītāju uzmanību, ar kameru klātbūtni tos provocējot uz aktīvāku līdzdarbību, paši uz skatuves radot visenerģiskāko ārdīšanos. „The Blackout” šo koncertu izmantoja praktiskiem nolūkiem, filmējot video versiju dziesmai „Liar”.

Nākamās grupas „Year Zero” mierīgais priekšnesums bija tieši kā radīts elpas atvilkšanai, (ko lielākā daļa klausītāju ieelpoja smēķētavā). Skatu piesaistīja grupas vijolniece, jo līdz šim brīdim uz skatuves dominēja tikai viņi. Diemžēl vijole ik pa laikam pazuda pārējās grupas skanējumā, lai gan tai bija jābūt visizteiksmīgākajam instrumentam.„Year Zero” progresīvā metāla attīstība pamazām lika dīdīties, gaidot nākamos mūziķus.

„Disease” mūziķi sajūsmināja ar savu galvas rotu – gariem, skaistiem blondiem matiem, kas nav cietuši ziemas sala nežēlastībā. Uz skatuves muzikālajā darbībā mūziķiem pārliecība un enerģija bija pietiekoša, kas atbalsojās klausītāju plīvojošajos matos un paceltajās rokās.

Grupa „Husqvarn” mani nedaudz aizkaitināja, jo mūziķu uzkāpšana ievilkās līdz pusstundai nenoskaņotu bungu dēļ. Var jau būt, ka lieli mākslinieki var atļauties šādu pauzi, taču tā var pazaudēt daļu klausītāju. Kad beidzot atskanēja „Husqvarn” pirmie ģitāras rifi, skatuve kļuva par klausītāju magnētu – visi klātesošie bija ar savu uzmanību iekšā priekšnesumā. Urbix – milzis ar balsi, kas noteikti liek nodrupt klintīm, un ko nenomāks pat visspēcīgākie bungu basi. Neskatoties uz rūkšanu, dziesmu vārdi tika izteikti ar visperfektāko dikciju. Fascinējoša individualitāte, kas pārējos grupas mūziķus padarīja par pavadošo sastāvu. Neiztrūkstošs bija grupas nosaukumu inspirējošais motorzāģis. Klasika vienmēr ir jauna! Diemžēl grafika ierobežojuma dēļ grupas „Collide”, „Trauma Moralis”, „Consumed” un „Sacramental” šoreiz netika easyget.lv novērtētas, taču neskumstam, jo arī martā 13.datums ir piektdiena.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV