Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Rīgā koncertēs atraktīvais baroka ansamblis „L'Arpeggiata”

Liene Paukšēna, 09.03.2009. 13:07

Pirms diviem gadiem Rīgas publika ar lielām ovācijām uzņēma kolorīto baroka ansambli no Francijas „L’Arpeggiata”. Arī šogad ir iespēja viņus dzirdēt klātienē - 9. Starptautiskā Baha kamermūzikas festivāla ietvaros 14. martā pulksten 19.00 Lielajā Ģildē ansambļa izpildījumā dzirdēsim jaunu programmu „All'Improvviso”.
Rīgā koncertēs atraktīvais baroka ansamblis „L'Arpeggiata”

Ansamblis „L’Arpeggiata” dibināts 2000. gadā un to vada Kristina Pluhara (Christina Pluhar). Ansamblī spēlē izcili baroka solisti. „L’Arpeggiata” mūziķu mērķis ir sabiedrībā iedzīvināt gandrīz nepazīstamu repertuāru. Savā mākslinieciskajā darbībā mūziķi galvenokārt koncentrējas uz 17. gadsimta franču, itāļu un neapoliešu mūziku. L’Arpeggiata rada atraktīvus uzvedumus. Ansambļa instrumentālo improvizāciju pamatā ir atšķirīga pieeja dziedāšanai un dejai, ko ietekmējusi tradicionālā Eiropas tautu mūzika. „L’Arpeggiata” savās programmās pastāvīgi sadarbojas ar izciliem solistiem no visas pasaules.

Kopš dibināšanas ansamblis „L’Arpeggiata” saņēmis neticamu klausītāju un kritiķu atsaucību. Pārdoti vairāk kā 100 000 kompaktdisku. Tos ierakstījusi firma „Alpha Recordings”. Ansamblis saņēmis izcilas recenzijas gan par ierakstiem, gan koncertiem. ”L’Arpeggiata” ar vairākām programmām daudzkārt kāpusi uz prestižākajām skatuvēm Eiropā un ārpus tās: Londonā, Ženēvā, Telavivā, Austrijā, Beļģijā u.c.

Programmā „All'Improvviso. Ciaccone, Bergamasche e un po’ di Follie...” piedalās izcili solisti: L‘Arpeggiata vadītāja Christina Pluhar (teorba un diriģēšana), Gianluigi Trovesi (klarnete), Lucilla Galeazzi (balss), Nuria Rial (soprāns), Eero Palviainen (lauta un baroka ģitāra), Margit Übellacker (psalterions), Alessandro Tampieri (vijole), Doron Sherwin (cornete), Boris Schmidt (kontrabass), David Mayoral (taustiņu instrumenti), Anna Dego (teatrālā deja).

Par programmu „All'Improvviso” Christina Pluhar raksta: „Divdesmit pirmajā gadsimtā mēs, šķiet esam sasnieguši punktu, kurā laiks un telpa saplūst, veidojot tiltu starp dažādām izteiksmes formām. Pēc visu mūsu tonālās sistēmas harmonisko un ritma iespēju izmēģināšanas gadsimtu garumā, mēs tagad tiecamies uz universālu harmonisku valodu, kas spēj izteikt mūzikas būtību, dodot zināmu brīvību mūziķim un aizkustinot klausītāju. Robežas izgaist, kamēr daudzo muzikālo tēlu kombinācijas veido kaleidoskopiskus attēlus, māksliniekiem ar dažādu muzikālo pieredzi muzicējot kopā.”  

9. Starptautiskais Baha kamermūzikas festivāls notiek no 1. marta līdz 15. aprīlim. Festivāls sava augstā profesionālā uzstādījuma dēļ pamatoti ieguvis starptautisku atzinību.

Sajūti baroka mūzikas harmoniju kopā ar Baha kamermūzikas festivālu!

Tuvākie koncerti festivāla ietvaros: Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja Kolonnu zālē 16. martā pl. 19.00 muzicēs Petra Müllejans (baroka vijole, Vācija) un Kristian Bezuidenhout (klavesīns, Austrālija). Programmā – J. S. Bahs un itāļu baroka mūzika. Savukārt 24. martā pl. 19.00 spēlēs Jana Semeradova (flauta, Čehija) un Bertrand Cuiller (klavesīns, Francija). Programmā – J. S. Baha mūzika.

Uz festivāla koncertiem biļetes var iegādāties „Biļešu Paradīze“ kasēs (telefons: 90002000) vai Internetā: www.bilesuparadize.lv.

Biļešu cena Ls 3,00 – 20,00. Pensionāriem, studentiem un skolniekiem – 20% atlaide!

Festivālu organizē Baha mūzikas fonds un tā prezidente Aina Kalnciema. Aina Kalnciema personīgi ir pateicīga visiem festivāla sponsoriem un atbalstītājiem par dāvāto uzticību festivāla idejām arī šajā gadā!

Sekojiet informācijai - http://www.music.lv/bachfestival/ un tiksimies festivāla koncertos!

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV