Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Rīgā koncertēs flautiste Jana Semeradova un klavesīnists Bertrand Cuiller

Liene Paukšēna, 19.03.2009. 10:26

9. Starptautiskais Baha kamermūzikas festivāla ietvaros 24. martā pulksten 19.00 Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja Kolonnu zālē muzicēs duets – flautiste Jana Semeradova un klavesīnists Bertrand Cuiller.
Rīgā koncertēs flautiste Jana Semeradova un klavesīnists Bertrand Cuiller

Koncerta programmā:
Čehu un franču 18. gadsimta mūzika un J. S. Bahs.

Jana Semeradova traversa flautas spēli studējusi Prāgas Konservatorijā, specializējusies arī mūzikas teorijā un agrīnās mūzikas interpretācijās. 2008. gadā māksliniece Rīgā sniedza koncertu, kurā muzicēja kopā ar Janu Krejču (teorba, baroka ģitāra/ Čehija). Kā Collegium Marianum mākslinieciskā vadītāja Jana Semeradova organizē regulārus koncertu ciklus, mūzikas un deju uzvedumus. Māksliniece daudz laika velta intensīviem senās mūzikas pētījumiem. Semeradova ir pasniedzēja un māca agrīnās mūzikas interpretācijas Collegium Marianum Tiņas (Týn) skolā. Māksliniece interesējas arī par baroka žestu valodu un dejas mākslu.

Bertrand Cuiller klavesīnu spēlē no astoņu gadu vecumā. Mācījies Nantes konservatorijā, vēlāk iestājas Parīzes Nacionālajā augstākajā mūzikas konservatorijā. Pašlaik Bertrand Cuiller pārsvarā kā basso continuo mūziķis spēlē tādos ansambļos kā Les Basses Reunies, La Reveuse un Les Lunaisiens. Savu pirmo solo albūmu mākslinieks ierakstīja firmā ALPHA 2006. gadā ar angļu virginālistu William Byrd, Peter Philips un John Bull kompozīcijām. CD saņēma atzinīgas Eiropas kritikas atsauksmes un tādas vērtīgas kritiķu balvas kā „Diapason d'or”, „Choc of Monde de la musique”, „Joker” no Crescendo, un 9 no Classica.

9. Starptautiskais Baha kamermūzikas festivāls notiek no 1. marta līdz 15. aprīlim. Festivāls sava augstā profesionālā uzstādījuma dēļ pamatoti ieguvis starptautisku atzinību.

Sajūti baroka mūzikas harmoniju kopā ar Baha kamermūzikas festivālu!

Tuvākie koncerti festivāla ietvaros: 27. martā pl. 19.00 Melngalvju nama Svētku zālē būs iespēja dzirdēt izcilo viola da gamba virtuozu Jordi Savall (Spānija). Programmā - spāņu baroka mūzika. Savukārt 3. aprīlī pl. 19.00 Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja Kolonnu zālē muzicēs pūšaminstrumentu grupa no Nīderlandes CALEFAX. Programmā - mūzikas aranžējumi no 16. gadsimta virdžinālistiem līdz Čaikovskim un Elingtonam.

Uz festivāla koncertiem biļetes var iegādāties „Biļešu Paradīze“ kasēs (telefons: 90002000) vai Internetā: www.bilesuparadize.lv.

Biļešu cena Ls 3,00 – 20,00. Pensionāriem, studentiem un skolniekiem – 20% atlaide!

Festivālu organizē Baha mūzikas fonds un tā prezidente Aina Kalnciema. Aina Kalnciema personīgi ir pateicīga visiem festivāla sponsoriem un atbalstītājiem par dāvāto uzticību festivāla idejām arī šajā gadā!

Sekojiet informācijai - http://www.music.lv/bachfestival/ un tiksimies festivāla koncertos!

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV