Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Prekusionistu festivāla’09 programmā Āfrikas un Brazīlijas ritmi latviešu, itāļu un lietuviešu perkusionistu izpildījumā

Agnese, 27.03.2009. 18:24

28.martā Rīgā, deju studijas „Dzirnas” telpās (Brīvības gatve 224 , korpuss 5) notiks Perkusionistu festivāls’09 . Pasākuma programma būs daudzkrāsaina un pilna enerģijas. Āfrikas un Brazīlijas ritmi, perkusijas, dūdas un flautas - latviešu, itāļu un lietuviešu mākslinieku izpildījumā.

Festivāla idejas autors Nils Īle: „Pēdējo desmit gadu laikā perkusijas un tautas instrumenti ir kļuvusi ārkārtīgi populāri un cilvēki ar vien biežāk izvēlas šos instrumentus, lai attīstītu savu radošo garu. Festivālu pamudināja organizēt ārvalstu kolēģi, redzot ar kādu entuziasmu cilvēki Latvijā ar to ir sākuši aizrauties.”

Itālijas perkusiju meistars Otello Motačena uzsver, ka perkusijas vieno un ļauj sarunāties vienā valodā, neatkarīgi no nacionalitātes un spēlēšanas tehnikas, kā arī autentiskā instrumenta īpatnībām. Savukārt flautu un dūdu meistars Vilius Matutis skaidro, ka šāda veida festivāli populāri ir kļuvusī Vācijā, Holandē, Krievijā, Āfrikā un Indijā, kā arī Zviedrijā un Lietuvā.

Kā pirmie festivālu atklās bērnu grupa „Klikšķi”, kurā perkusijas spēlēs bērni vecumā no 8. līdz 10.gadiem. Kā nākamie uz skatuves kāps festivāla idejas autors Nils Īle un Itālijas perkusionists Otello Motačena, spēlējot Āfrikas ritmos.

Ottelo Motačena ar draugiem, klausītājus iepazīstinot ar Itālijas nacionālajiem instrumentiem un perkusionistu tradīcijām. Grupa Auļi uzstāsies ar Latvijas tradicionālajiem bungotāju ritmiem, turpinās grupa Bidi Bidi, kuras nosaukums ir izvēlēts suahili valodā un tulkojumā nozīmē „ātri, ātri”. Reinis Sējāns uzstāsies ar elektroniskās mūzikas priekšnesumu, bet Brazīlijas elpu festivālā ienesīs Samba De Riga. Māris Pūris uzstāsies ar Top Tap Company un stepa priekšnesumu, kas arī ir perkusijas tikai ar kājām.

Apmēram pulksten 21:00 AfroAmbient un deju grupa Dzirnas izrādīs savu kopīgi veidoto priekšnesumu, savienojot dejas kaisli ar perkusiju ritma enerģiju – mūzika ar prieku!

Viens no interesantākajiem viesiem festivālā būs kaimiņu lietuviešu dūdu un flautu meistars Vilius Matutis ar grupu Mellemuch un draugiem perkusionistiem.

Festivālā piedalīsies arī akadēmiskie spēki Edgara Saksona vadībā. Pulsa Efekts un Baraka kuplinās festivālā pārstāvniecību no Latvijas puses, bet AfroAmbient ar fragmentu no projekta „Skaņu mežs” noslēgts festivāla programmu un iesildīs klausītājus nakts „jam session”.

Festivālu piedāvā Nils Īle un etnoperkusiju grupa AFROAMBIENT, organizē – pasākumu aģentūra ATERNO.

Festivāls tiek veidots ar mērķi apzināt gan etno perkusionistus, gan akadēmiskos perkusionistus Latvijā un sapulcināt vienkopus kopīgā pasākumā.  Festivāla programmā skanēs gan akadēmiskā perkusionistu izpildītā mūzika, gan etno perkusionistu priekšnesumi. Biļetes var iegādāties biļešu tirdzniecības portālā Bezrindas.lv. Biļešu cena 4LVL. Biļešu skaits ierobežots!

Papildus informācija: www.perkusionistufestivals.lv, www.bezrindas.lv, www.afroambient.lv, www.dzirnas.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV