Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Noslēdzas konkursa „Bliez pa pirmo” otrais pusfināls

Ilze Malaševska, 01.05.2009. 18:47 | komentāri (5)

30. aprīlī konkursa „Bliez Pa Pirmo” otrās atlases kārtas ietvaros, kas notika klubā „Space Dog”, par iekļūšanu konkursa finālā sacentās 12 mūziķu apvienības. To skaitā arī mākslinieki un grupas, kuras pēc pirmā atlases koncerta neiekļuva finālā.

Pēc pirmās atlases kārtas rezultātu paziņošanas deviņiem māksliniekiem, kuri neiekļuva finālā, bija iespēja turpināt dalību otrajā konkursa pusfinālā. Šādu iespēju izmantoja dziedātāja Diana Moon, mūziķis Chuu, grupas „Mismach”, meiteņu roka pārstāves„Between The Lines” un vizuāli eskpresīvie „Whore Glamourama”, savukārt latgaliešu roka grupa “Debesu Durovys” uz konkursu neieradās. Pusfināla dalībnieku rindās bija arī mūziķu apvienības „The Black Tea”, „Doveins”, „Rock The Nation”, „2tie”, solomākslinieki Emi un Nauris Rolavs.

Žūrijas loceklis Edgars Skulte sacīja, ka „bija savi favorīti, bet pēc koncerta viedoklis par tiem mainījies”. Tomēr E. Skulte norāda, ka otrā pusfināla dalībnieki bija gan spēcīgāki, gan vājāki. „Pārsteigums bija grupas „Rock The Nation” sniegums, kas dzīvajā izpildījumā bija labāks nekā iepriekš konkursam iesūtītie materiāli, tāpat arī pārsteidza grupas „75.5 santīmi makā” bundzinieks, kurš, manuprāt, parādīja klasi”.

Kā pretrunīgu žūrija vērtēja grupas „2tie” izpildīto Džona Keidža dziesmu „4’33”. Kā norāda grupa „2tie”, tad „šis ir Džona Keidža slavenākais darbs , kas pēc daudzu domām vērtējams, kā avangarda augstākā izpausme mūzikā, bet nepieredzējušiem cilvēkiem šis skaņdarbs varētu likties, kā vienkāršs klusums”. Savukārt E. Skulte sacīja, ka grupas sniegumu žūrijai bija grūti vērtēt. „Pozitīvi ir tas, ka bija dziesmas izvēles skaidrojums, par to, ka rezultāti ir mazsvarīgi, bet lielākā daļa žūrijas uzskatīja, ka šī klusuma izpildīšana ir ņirgāšanās par konkursu”.

„Bliez pa pirmo” konkursa otrajā pusfinālā augstāko žūrijas vērtējumu un iespēju startēt finālā ieguva grupa „Rock the nation”, solomākslinieki Diana Moon un Nauris Rolavs. Savukārt dalību konkursā neturpinās grupas „The Black Tea”, „2tie” un „Doveins”. Bet pārējām mūziķu apvienībām ir iespēja piedalīties nākamajā konkursa pusfinālā, kas notiks 28. maijā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV