Trešdiena, 01.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ziedonis;

"Cosmos" koncertēs Ārhusas festivālā Dānijā

Kristaps Šoriņš, 07.05.2009. 10:37

Lai gan šobrīd vokālā grupa „Cosmos” intensīvi strādā pie jaunā albuma „Pasaki man un Tev”, kas dienasgaismu ieraudzīs mēneša beigās, jau šodien, 7. maijā, visi seši „kosmonauti” dodas uz Dāniju, lai piedalītos prestižajā Ārhusas vokālās mūzikas festivālā, kas notiek no šodienas līdz svētdienai, 10. maijam.
"Cosmos" koncertēs Ārhusas festivālā Dānijā

Uzaicinājumu piedalīties šajā festivālā „Cosmos" puiši saņēmuši pērn, pēc žilbinošās uzstāšanās labi pazīstamās „The Real Group" rīkotajā festivālā Zviedrijā. Dānijas vokālā grupa „Vocal Line", būdama sajūsmināta par latviešu priekšnesumu, nekavējoties izteikusi piedāvājumu šovasar doties uz Ārhusu, lai kuplinātu šobrīd lielāko ziemeļvalstīs rīkoto vokālās mūzikas festivālu, kas tiek veltīts populārajai mūzikai.

„Cosmos" ar savu sniegumu publiku pagodinās 9. maijā; kopā ar mūsu puišiem šajā vakarā uz skatuves kāps arī Zviedrijas zvaigzne Amanda.

Ārhusas festivāls dibināts 2006. gadā, jau pirmajā reizē izpelnoties publikas sajūsmu. Tā augsto māksliniecisko līmeni un kvalitātes standartu nekavējoties noteica augstākā līmeņa vokālās grupas un kori no visas pasaules. Arī šogad festivāla ietvaros skanēs brīnišķīgi koncerti, tiks rīkots konkurss, radošas tikšanās, meistarklases un visdažādākās lekcijas.

Bet, kā jau ziņots, mēneša beigās vokālā grupa "Cosmos" sadarbībā ar koncernu „Latvijas Dzelzceļš" laidīs klajā jaunu pasaku un mūzikas albumu "Pasaki man un Tev", kurā būs ietvertas bērnu sarakstītas pasakas no krājuma „Pasakas par bērnu dzīvi", kā arī Artura Maskata dziesmu cikls ar Ineses Zanderes vārdiem no izdevuma "Iekšiņa un āriņa".

Jauno albumu grupa „Cosmos" jau sākotnēji iecerējusi kā dāvanu gan lielajiem, gan mazajiem Latvijas iedzīvotājiem - programma būs pieejama elektroniski izdevniecības „Platforma Music" mājas lapā (www.platformamusic.lv), turklāt jaunā diska bezmaksas eksemplārus saņems arī visas Latvijas skolas. Protams, taustāmā formātā albumu varēs iegādāties skaņu ierakstu veikalos.

Tāpat atgādinām, ka jau šobrīd interneta vietnē http://vimeo.com/4013227 apskatāmas pasaku diska tapšanas video dienasgrāmatas, kuras, šķiet, vienaldzīgu neatstās nevienu, tādējādi radot jaunās programmas gaidīšanas svētkus.

Foto: Vladislavs Punculs

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV