Otrdiena, 30.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Liāna, Lilija, Alta;

Festivāls „Moonlight Party” pulcēs lielu skaitu Eiropas deju mūzikas mākslinieku

Jānis Laizāns, 11.05.2009. 16:25

Kompānija „Undercover” paziņo lielāko daļu no  viesmāksliniekiem, kas uzstāsies grandiozajā pludmales festivālā „Moonlight Party”, 11. jūlijā Saulkrastu pludmalē. Paredzēts, ka kopumā uz piecām skatuvēm uzstāsies vairāk nekā 50 mākslinieku!

Uz „Moonlight Party„ galvenās skatuves, līdzās Francijas populārākajam deju mūzikas māksliniekam Martinam Solveigam (Martin Solveig), uzstāsies vēl divi Eiropas deju mūzikas „smagsvari” – britu dīdžejs un producents Stīvs Maks (Steve Mac) un pasaulē plaši atzītais dīdžejs Sandy Rivera a.k.a Kings Of Tomorrow. Turpat uzstāsies arī viena no house mūzikas spožākajām vokālistēm, fantastiskas balss īpašniece Līza Millet (Lisa Millett) un Eiropā populārākā Igaunijas dīdžeju apvienība Rulers of The Deep.

Savukārt uz otras lielās skatuves uzstāsies pašmāju mūziķis Ozols, viena no Lietuvas labākajām dzīvajām deju mūzikas grupām Milky Lasers, kā arī Latvijas grupa Ritma Institūts Jam, un radio SWH dīdžejs Toms Grēviņš, kā arī, jau iepriekš izziņotā, pasaules labākā vīdžeju apvienība Addictive TV .

Lai festivālu izbaudītu pilnībā, kompānija „Undercover” atgādina, ka ieeja pasākumā būs jau no pl.15:00. Saulainajā Saulkrastu pludmalē varēs ne tikai baudīt ierastos pludmales priekus, bet dzirdēt arī karstai dienai atbilstošu mūziku, kā arī piedalīties dažādās pludmales atrakcijās un vērot sportistu šovus uz ūdens. „Moonlight Party” laikā pludmalē darbosies arī mākslinieku tirdziņš. Savukārt līdzās chill out zonai radošo atmosfēru papildinās brīvdabas kinozāle.

Lētākās biļetes uz pasākumu jau ir beigušās, taču joprojām tās pieejamas par ļoti draudzīgu cenu – 10 latiem. Biļetes nopērkamas visās „Biļešu serviss” tirdzniecības vietās un DUS Statoil. Tuvojoties pasākumam biļešu cena pieaugs. Pārdošanā par 20 Ls pieejamas arī VIP biļetes, kas apmeklētājiem sniegs īpašas priekšrocības. Šo biļešu skaits ir ierobežots.
 
Informācija par māksliniekiem

SANDY RIVERA

Sandy Rivera deju mūzikas industrijā zināms ar vairāk nekā desmit segvārdiem, taču visbiežāk dzirdētais noteikti būs „Kings Of Tomorrow”. Tieši ar šādu nosaukums viņš sasniedzis elektroniskās mūzikas industrijas slavas virsotni, 2000. gadā izdodot savu superhītu „Finally”. Šī dziesma kļuva par vienu no visvairāk pārdotajiem house mūzikas ierakstiem pasaulē, saņēma vairākas balvas, tai skaitā žurnāla „Muzzik” balvu kā 2002. gada labākais ieraksts un kluba „Pacha” balvu kā gada labākais Ibicas hīts.

Sandy Rivera kā producenta panākumi turpinājās ar dziesmām „Changes”, „Thru” un „Freak”. Savukārt viņa pēdējais hīts, kas iekarojis topu virsotnes ir dziesma, kas tapusi sadarbībā ar Dada – „Lolipop”.

Arī šis gads Sandy Rivera sola jaunus panākumus – viņš parakstījis līgumu ar kompāniju „Defected” par trīs dziesmu izdošanu, tāpat vēl vairākas kompozīcijas plānots izdot sadarbībā citām ierakstu kompānijām un producentiem.


STEVE MAC

„Kādā studijā Braitonā dzīvo kāds vīrs ar ģeniālu dzirdi un meistarīgām rokām – un tas ir Stīvs Maks (Steve Mac)” – tā par šo „Moonlight Party” festivāla viesi savā raidījumā saka leģendārais „BBC Radio One” dīdžejs Pīts Tongs (Pete Tong). Strādājot deju mūzikas industrijā vairāk nekā divdesmit gadus Stīvs Maks tajā atstājis daudzus vēsturiskus ierakstus.

Viņa milzīgie panākumi mūzikas industrijā sākās ar apvienību „Rhythm Masters”, kurā bija viņš pats un producents Robs Kakutī (Rob Chetcuti). Tālajā 1996. gadā šī apvienība remiksēja Toda Terija (Todd Terry) dziesmu „Jumping” un Jaydee leģendāro dziesmu „Plastic Dreams’. Šo divu darbu panākumi bija tik lieli, ka drīz vien „Rhythm Masters” tika atzīta par vienu no labākajām producentu apvienībām Eiropā. To apliecina arī 1997. saņemtā „Music Weeks” balva.

2002. gadā „Rhythm Masters” izjuka un abi tās dalībnieki uzsāka solo karjeras. Stīvs Maks lielāko daļu laika pavadīja studijā remiksējot daudzu pop un deju mūzikas mākslinieku skaņdarbus, tai skaitā Jamiriquai, „Simply Red”, Mark Knight un citus.

Pagājušajā gadā Stīvs Maks atgriezās deju mūzikas elitē ar jaunu skaņu un pavisam oriģinālu īru mūzikas interpretāciju. Viņa kompozīcija „Paddys Revenge” kļuva par īstu sensāciju un dažu nedēļu laikā tā jau atradās katra house mūzikas dīdžeja ierakstu somā. Pīts Tongs šo dziesmu atzina, kā „Essential New Tune”.

Tikmēr Stīva Maka uzstāšanos var raksturot kā „tīru enerģiju“. Viņš vienmēr spēlē uz trīs atskaņotājiem, turklāt izmanto arī efektu mašīnu un sampleri – tas viss kopā skan neatkārtojami spēcīgi.

LISA MILLETT

Līza Millet (Lisa Millett) ir izcila dziedātāja un dziesmu autore, kuras fenomenālo vokālu raksturo dažādu stilu – house, soul, funk un džeza elementu sakausējums pārliecinošā, tikai viņai raksturīgā manierē.

Pēdējo gadu laikā 8 hīti ar viņas balsi iekļuvuši Lielbritānijas nacionālajos un klubu topos. Visplašāk pazīstamie ir "Soul Heaven", "Bad Habit" un "I Got This Feeling", tie iekarojuši Top20 un kļuvuši arī starptautiski populāri.

Šīs dziesmas bija tik populāras, ka savulaik tās kļuva arī kā brand name kompānijas „Defected” jaunajai klubu pasākumu un albumu sērijai. Pierādījums tam, ka Līzas Millet dziesmas ir deju mūzikas klasika ir arī tas, ka deviņus gadus pēc to izdošanas kompozīcijas joprojām parādās visdažādākajās mūzikas izlasēs.

Līza Millet ir sadarbojusies ar tādiem pazīstamiem producentiem kā Bin&Martini, Robbie Riviera, ATFC, Ciro Sass un citiem. 2001. gadā Lisa negaidīti parādīja sevi kā dziesmu autore. Divas viņas kompozīcijas ierakstījis arī Toms Džons.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV