Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

„Bedwetters”: Mēs nedzenamies pēc slavas

Ilze Malaševska, 12.05.2009. 00:11 | komentāri (1)

Toomas Olljum ir 27 gadus vecs jaunietis, kuru var uzskatīt par vidutāju starp Latvijas un Igaunijas mūzikas skatuvi – tieši viņam ir labas attiecības ar Guntaru Raču un ierakstu kompānijas ''MicRec'' pārstāvjiem, tieši viņš ir organizējis vairākus latviešu mākslinieku koncertus Igaunijā un tieši viņš vislabāk spēj pastāstīt par Igaunijas garāžroka grupu ''Bedwetters'' un tās jauno albumu. Tomass ir grupas ''Bedwetters'' menedžeris.
„Bedwetters”: Mēs nedzenamies pēc slavas

Iesākumā pastāsti man par grupas “Bedwetters” albumu.

Albumā “Bedwetters” ir iekļautas 14 labākās dziesmas. Pagājušā gada vasarā grupa Zviedrijas ierakstu studijā ierakstīja 25 dziesmas, kas pretendēja uz iekļūšanu albumā, tomēr pēc producenta uzskatiem, tika atlasītas pašas labākās. Kopumā albuma izdošanas process, dziesmu ieraksts, albuma vizuālā noformējuma sagatavošana ilga apmēram vienu gadu. Tomēr prieks par to, ka albuma dizains ir izpelnījies daudzu cilvēku uzslavas, albums jau ir paspējis kļūt par
“Igaunijas Radio 2” nedēļas albumu un šķiet, ka ar pārdošanu arī veiksies labi.

Kas ir tās tēmas, kas caurstrāvo albuma iekļautās dziesmas?

Nevar tā konkrēti pateikt, ka tas ir tieši par vienu tēmu – mīlestību vai sāpēm. Dziesmu teksti runā par pieredzi, kas ir bijusi mūziķiem, īpaši, manuprāt, pēc uzvaras MTV balvu pasniegšanas ceremonijā, kas deva gan pozitīvu, gan negatīvu reakciju no cilvēkiem. Dažas dziesmas runā par tukšiem cilvēkiem, kas tikai kritizē visu notiekošo, bet neko nedara, pat necenšas darīt, lai uzlabotu situāciju. Citas dziesmas runā par to, ko grupa mīl visvairāk – par mūziku, ignorējot visus kritizētājus. Dziesmām ir daudz mērķu, tas ir dusmīgs roka albums, kurš ietver sevī noteiktas emocijas. Un, godīgi sakot, tam nav nekādu klišejisku šablonu.

Tu gribi teikt, ka pēc MTV balvas iegūšanas ''Bedwetters'' virzienā tika vērsta liela deva negatīvas kritikas?

''Bedwetters'' tika un tiek ļoti atbalstīti no mediju puses, faniem, pat no mūzikas profesionāļiem. Šo MTV balvu tu neiegūsti tikai nejaušības dēļ, bet gan tāpēc, ka esi labs un cilvēkiem patīk tevis radītā mūzika vai konkrētas dziesmas. Tomēr ir tādi cilvēki, kuri anonīmi komentē visu, kas tiek publicēts internetā.

Rodas iespaids, ka grupas menedžments daudz strādā pie reklāmas un publicitātes. Vai tas atspoguļo Jūsu mērķi – kļūt slaveniem?

Ģitārists Raouno Kutti sacīja, ka ''grupas mērķis ir iegūt daudz prieka, spēlējot mūziku, ko mēs mīlam un saņemt atdevi no saviem klausītājiem, kuriem patīk mūsu radītais. Enerģija ir vienkārši lieliska''. Mēs nedzenamies pēc slavas. Tā ir mūsu kaisle pret mūziku. Tev ir jābūt enerģijai, ja tās nav, tad tev nebūs skatuviskā atdeve, nekas nesanāks un nav nozīmes, cik daudz tu strādāsi pie reklāmas. Kad tici sev un savai mūzikai, cilvēki tev sekos un, protams, ir labi, ja tiek iegūti vairāk fanu, bet viss ir atkarīgs no grupas. Reklāmas akcijas var tikai palīdzēt.

Kāpēc grupai radās ideja par starptautisku albuma prezentācijas tūri?

Pirmkārt, man ļoti palīdzēja Edgars Āboliņš un ''Mikrofona ierakstu'' pārstāvji - Inese Saulāja un Klāvs Vāvere. Par starptautiskiem koncertiem runājot, patiesībā grupām ir nepieciešami lielāki sapņi. Kad mēs radam mūziku, mēs gribam, lai cilvēkiem tā patīk, un mēs saņemam tiešām jaukus komentārus no Latvijas klausītājiem.

Tieši tāpēc brauksiet uz Latviju?

Kāpēc ne? Es pats esmu bijis Latvijā vairākas reizes. Pirms desmit gadiem kopā ar savu grupu ''Mild'', arī manas menedžētās grupas Latvijā ir bijušas vairākas reizes, piemēram, ''Dahling'' un ''Bedwetters'', arī pats esmu organizējis ''Nokia Open Stage'' Igaunijā un latviešu mākslinieku koncertus, piemēram, ''Detlef Zoo'', ''Dj Ella''. Bet par Bedwetters”” runājot – viņiem ir gana daudz fanu Latvijā, un es ļoti ceru, ka viņi atnāks uz koncertu.

Kāpēc esiet nolēmuši spēlēt trīs koncertus Latvijā?

Vai tad jūs nevēlaties, lai nospēlējam trīs? Rīga un Liepāja ir divi Latvijas mūzikas centri. Manuprāt, „Fontaine palace” un Depo”” ir divas lieliskas vietas, kur uzstāties, jo Latvijas auditorija vienmēr ir bijusi atsaucīga Igaunijas grupām. Vēl jo vairāk – ja dzīvo Liepājā, tev ir grūti atbraukt uz koncertu Rīgā. Bet „Randoms” ir lieliska vieta, lai satiktu klausītājus, parunātos ar tiem un parakstītu albumus.

Ko jūs vēlaties izdarīt, ierodoties Latvijā? 

Kopš ''Bedwetters'' Latvijā viesojās ''Tele2Baltic Beach Party'' un ''MTV B-day'', grupa ir iepazinusies ar faktu, ka klausītāju loks ir liels, tāpēc viņi grib nospēlēt tik labi, cik vien var, satiks jaukus cilvēkus un apskatīt abas skaistās pilsētas.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV