Trešdiena, 01.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ziedonis;

Iznācis COSMOS jaunais albums „Pasaki man un tev”

Grupa COSMOS, 28.05.2009. 09:16

Vakar, 27. maijā, Dzelzceļa vēstures muzejā dienas gaismu ieraudzīja vokālās grupas COSMOS jaunais albums „Pasaki man un tev”. Tā atvēršanas svētki daudzu skatītāju klātbūtnē izvērtās līksmi un pārsteigumiem bagāti.
Iznācis COSMOS jaunais albums „Pasaki man un tev”

Galerijas:

Par improvizētu skatuvi izvēloties senas lokomotīves platformu, puiši visus klātesošos iepazīstināja gan ar albuma tapšanas vēsturi, gan demonstrēja jaunās programmas atraktīvākos fragmentus, albuma programmai pieskaņojot pat atbilstošu ēdienkarti.

Skaļas ovācijas izpelnījās albuma galvenā atbalstītāja – koncerna "Latvijas Dzelzceļš" valdes priekšsēdētāja Uģa Magoņa uzstāšanās. Proti, pēc COSMOS aicinājuma Latvijas Dzelzceļa vadītājs ar prieku iejutās teicēja lomā stāsta „Kā pasaka izglāba Vinniju Pūku” lasījumā. Savukārt savā uzrunā U. Magonis pauda cerību, ka, pateicoties COSMOS jaunajam albumam, bērni atkal varētu vairāk pievērsties pasaku lasīšanai.

Īpaši sirsnīgi pasākumā tika sagaidīti arī pasaku autori - bērni, kuru rakstītās pasakas COSMOS izvēlējušies savam jaunajam albumam. „Putnu dzīve”, „Kur pazudusi mamma”, „Eža āboli”, „Pasaka par brieža izbāzeni”, „Čūskas ceļojums”, „No ausīm arī labums” ir tikai dažas no savdabīgajām pasakām, kas iekļautas 2006. gadā izdotajā krājumā „Pasakas par bērnu dzīvi” un kā atraktīvākās iekļautas jaunajā programmā, pierādot bērnu savdabīgo skatījumu uz apkārtējo pasauli, savstarpējām attiecībām un šodienas aktualitātēm.

Dzejniece Inese Zandere, ar kuras vārdiem tapušas ne tikai piecas Artura Maskata dziesmas, bet kuras aizgādībā izdots arī minētais bērnu pasaku krājums, atgādināja, ka ideja rosināt bērnus sacerēt pašiem savas pasakas radusies 2005. gadā, kad tika svinēta rakstnieka Hansa Kristiana Andersena 200 gadu jubileja, tai par godu izsludinot pasaku konkursu bērniem. „Pasakas lieliski pierāda bērnu skatījumu uz dzīvi. Tas, ka COSMOS pasakas stāsta no jauna, ir brīnišķīgi: tādējādi tās atgriežas atpakaļ pie bērniem.”

Savukārt to, kā bērni pasauli redz vizuāli, lieliski atklāja Latvijas Dzelzceļa rosinātā bērnu zīmējumu izstāde. Labākie autori – Latvijas Dzelzceļa aprūpēto bērnu namu audzēkņi – tika pie Latvijas Dzelzceļa dāvātajām balvām.

Šobrīd albums „Pasaki man un tev” lejuplādēšanas formātā pieejams Platforma Records mājas lapā (www.platformarecords.lv). Savukārt jau nākamnedēļ tas būs nopērkams arī mūzikas ierakstu veikalos.

Bet COSMOS puiši gatavi jau nākamajām aktivitātēm. Pirmdien, 1. jūnijā, Vispasaules bērnu aizsardzības dienā, grupa viesosies Radio SWH, kur veselu stundu bērni-eksperti, kuri jau noklausījušies disku, recenzēs un vērtēs albumā iekļautās pasakas un dziesmas. Pārraides laikā tiks pirmatskaņota albuma tituldziesma "Pasaki man un tev", kura turpmāk būs dzirdama radioviļņos.

Turklāt puiši ir gandarīti, ka speciāli par godu jaunajam albumam klajā tiks laistas arī speciālas pastkartes. Savukārt laukumā pie Centrālās Dzelzceļa stacijas no 1. jūnija par jauno albumu vēstīs runājošie pasaku stendi: ikviens, kurš vēlēsies noklausīties kādu no albumā ietvertajām pasakām, to varēs paveikt ar viena vienīga klikšķa palīdzību.

Foto: Anrijs Požarskis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV