Otrdiena, 21.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna;

Sovvaļnīks izsludina palaidnību konkursu

Aivars Līpenītis, 19.06.2009. 15:58

Gaidot latgaliešu dziesminieka Sovvaļnīka debijas soloalbumu, piedalies jautro jeb palaidnīgo stāstu konkursā – laimē CD un ielūgumu uz prezentāciju.
Sovvaļnīks izsludina palaidnību konkursu

Sovvaļnīks no latgaliešu valodas nozīmē - palaidnis. Šādu pseidonīmu dziesminieks izvēlējies ne velti. Viņš tāpat kā visi bērnībā (un arī vēlāk) darījis ne mazums palaidnību. Sovvaļnīks tikko pabeidzis darbu pie sava pirmā albuma, un nu ir laiks padomāt, arī pagremdēties atmiņās.

Sovvaļnīks aicina kopā ar viņu atcerēties savas bērnības vai jaunības dienu palaidnības, un publicēt tās mājas lapā www.sovvalniks.magicfib.lv – tur ik pa laikam kādu savu palaidnību aprakstīs pats dziesminieks. Stāstījumus varat papildināt ar foto vai citiem materiāliem.

Aizraujošāko palaidnību autori (tie, kuru stāsti būs novērtēti visaugstāk) uzreiz pēc tā iznākšanas balvā saņems Sovvaļnīka CD „Sūpluok”, kā arī tiks aicināti uz albuma prezentāciju 1. jūlijā Rakstniecības muzejā. Laimīgo palaidņu vārdi tiks publicēti www.sovvalniks.magicfib.lv un Sovvaļnīka sadaļā portālā draugiem.lv (www.draugiem.lv/sovvalniks) albuma iznākšanas dienā 1. jūlijā.

Lūk, kāda Sovvaļnīka bērnības palaidnība – bēgšanas mēģinājums no bērnudārza. Ar draugu Kasparu, būdami 4-5 gadus veci, izdomājām, ka esam pietiekami lieli, lai varētu izbeigt šis muļķības – iet uz bērnudārzu, klausīt audzinātājas un gulēt diendusu. Tāpēc pēc rīta pastaigas, kad visi pārējie bērni ar audzinātājām grasījās iet telpās, mēs klusiņām lavījāmies uz vārtu pusi. Tas mums veiksmīgi izdevās, izgājuši pa vārtiem, jau uzreiz sastapām vairākus pieaugšos, kas visumā aizdomīgi sāka skatīties uz mums un uz bērnudārza atvērtajiem vārtiem. Mēs savukārt mēģinājām izlikties lielāki nekā esam, bet patiesībā bailīgi virzījāmies projām no bērnudārza. Un tad, kad pamanījām, ka visi bērni jau dodas telpās un audzinātājas sāk mūs meklēt, mēs, būdami kārtīgu vecāku bērni, secinājām, ka principā nav, kur doties, nav, kur bēgt, jo nevienam nav mājas atslēgu, naudas un pat braukšanas talonu. Līdz ar to veselais saprāts un līdzcietība pret audzinātājam ņēma virsroku un mēs, melodami par aizripojušo bumbu, tomēr atgriezāmies atpakaļ.
 
Radio stacijās jau klausāmas pirmās 3 Sovvaļnīka dziesmas „Pats sevī dzeivs”,  „Gruomotom navā vuoku” un „Vysi vieji” no kurām pirmā jau paspējusi pabūt augstās vietās „Latviešu radio” topā, savukārt pēdējā – tikko nodota klausītājiem, gaidot albuma iznākšanu.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV