Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

„BBP Kultūras nams” – atmiņas, kas materializējas

Edgars Džiguns, 08.07.2009. 09:36

Kļuvis zināms, ka šogad festivāla „Tele2 Baltic Beach Party” divās dienās un naktīs pirmo reizi durvis vērs „BBP Kultūras nams”, kurā ikvienam kopā ar Latvijas diskotēku pionieriem būs iespēja saprast vai atsaukt atmiņā video diskotēku laikus.
„BBP Kultūras nams” – atmiņas, kas materializējas

„BBP Kultūras namā” uzstāsies daudz leģendāru personu. Viņu vidū DJ paraugsetu piedāvās Fredis, par video diskotēku labākajās tradīcijās gādās DJ Japānis un Ivo Draudiņš, ar spēcīgām kompozīcijām no padomju laiku kinofilmām uzstāsies arī vēsturiski nozīmīgais duets „Karakums”. Klāt būs arī vairāki citi, kuri atstājuši nozīmīgus ierakstus video diskotēku vēstures lapaspusēs.

Kamēr Latvijas diskotēku pamatlicēji kopā ar īpašajiem viesiem gādās par muzikālo un vizuālo baudījumu, tikmēr pašus garšīgākos kokteiļus visā Rietumlatvijas piekrastē piedāvās kokteiļbāra bārmeņi. Pēc pieprasījuma nostaļģiju varēs atdzīvināt arī ar tādiem kokteiļiem kā „Melnais samts”, „Skrūve”, „Džins ar toniku” vai „Rums ar kolu”.

 „80. un 90. gadu mūzikas fenomens slēpjas ne tikai enerģiskajos ritmos un aizrautīgajās melodijās, kā dēļ šā laika hiti joprojām dzirdami ļoti daudzu raidstaciju viļņos, bet arī īpašajā, bezbēdīgi dzirkstošajā, gaisotnē, kas valdīja kultūras namos, klubos, klases vakaros un mājas ballītēs. Šī būs iespēja redzēt un atkal baudīt video diskotēku labākajās tradīcijās. Mūsdienās tā ir reta izdevība,” stāsta „BBP Kultūras nama” mākslinieciskās daļas vadītājs Ģirts Lūsis. „Skolas vai jaunības laiks mums joprojām liekas kas ļoti īpašs – jautri bezbēdīgs, romantiskas pārgalvības un prātā viegli paliekošu melodiju piepildīts. Kopā ar draugiem vai vienatnē, šī būs iespēja pārliecināties, ka atmiņas var materializēties!”

Kā zināms, „Tele2 Baltic Beach Party” šogad notiks 24. un 25. jūlijā Liepājas pludmalē, kur uz vairākām skatuvēm kāps visdažādākie mūziķi no Latvijas, kā arī astoņām citām valstīm.

Festivāla mājas lapa internetā – www.beachparty.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV