Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

Raimondam Paulam žēl „Jaunā Viļņa” kritizētāju

Ilze Malaševska, 16.07.2009. 15:27

Komponistam Raimondam Paulam ir žēl, ka konkursa kritizētājiem nav izpratnes, ko dalība konkursā „Jaunais vilnis” var dot jaunajiem mūziķiem. Raimonds Pauls norāda, ka šis ir konkurss sniedz iespēju jaunajiem izpildītājiem iegūt atpazīstamību, karjeras attīstību atstājot pašu mūziķu ziņā.
Raimondam Paulam žēl „Jaunā Viļņa” kritizētāju

Ziņu aģentūrai BNS R.Pauls norādīja, ka šis starptautiskais jauno populārās mūzikas izpildītāju konkurss „Jaunais vilnis” ir nozīmīga iespēja dziedātājiem pierādīt savas prasmes un talantu plašākai auditorijai un to vairs nevajadzētu saistīt ar nacionāliem principiem. „Neviens jau nespiež arī piedalīties, bet, manuprāt, ja māksliniekam tiek dota iespēja sevi parādīt plašākai publikai, tad to [kritiku] galīgi nesaprotu”, sacīja komponists.  

Raimonds Pauls ir arī starptautiskā jauno izpildītāju konkursa „Jaunais Vilnis” žūrijas loceklis. Tāpat kā pērn, arī šogad komponists paziņoja, par savas dalības pārtraukšanu konkursa žūrijā, tomēr R. Pauls norāda, ka dalības turpināšanas iemesls ir atbalsta sniegšana Latvijas pārstāvei – dziedātājai Aijai Andrejevai jeb Aishai. Atsaucoties uz vokālās grupas „Cosmos” un dziedātāja Intara Busuļa panākumiem, R. Pauls uzsver, ka „šis konkurss noteikti dod atpazīstamību, bet cik veiksmīga darbība ir tālāk, tomēr ir atkarīgs no paša mākslinieka”.

Starptautiskais jauno izpildītāju festivāls „Jaunais vilnis” Dzintaru koncertzālē notiks no 28.jūlija līdz 2.augustam. Pasākumā, kuru tā rīkotāji reklamē kā pašu galveno notikumu mūzikā šovasar, tradicionāli piedalīsies Krievijas estrādes zvaigznes, piemēram, Igors Krutojs, Alla Pugačova, Filips Kirkorovs, Dima Bilans, Valērijs Meladze un Josifs Kobzons, kurš savulaik bija ierakstīts Latvijai nevēlamo personu sarakstā, taču vēlāk no tā izsvītrots. Kā īpašie viesi šogad uzstāsies grupas „Roxete” un „Simply Red”.

„Jaunais vilnis” tapis 2002.gadā, kad komponistiem Raimondam Paulam un Igoram Krutojam radās ideja par konkursu, kas palīdzētu atrast jaunus talantus ne vien Latvijā un Krievijā, bet arī ārzemēs.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV