Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Nedēļas nogalē plosīsies „Zvērā 09”

Ilze Malaševska, 21.07.2009. 16:25 | komentāri (1)

Šajā nedēļas nogalē, 24. un 25. jūlijā, Saldus rajona Zirņu pagasta “Dzilnās” notiks jau ceturtais alternatīvās mūzikas festivāls „Zvērā”. Šogad festivāla organizatori, līdz ar pašmāju spēcīgākajām un labākajām mūziķu apvienībām, piedāvā arī lielu skaitu ārvalstu mākslinieku.
Nedēļas nogalē plosīsies „Zvērā 09”

„Zvērā 2009” ir pēc skaita jau ceturtais festivāls, kas turpina iepriekšējā festivāla „Zābaks” iesākto tradīciju. Šogad organizatoru veidotā festivāla programma ir citādāka, jo līdztekus pašmāju mūziķu apvienībām, ievērojamā skaitā ir pārstāvēti arī ārvalstu mūziķi. Iespējams, šāda organizatoru izvēle liks vilties ikgadējiem festivāla apmeklētājiem, kuru mērķis ir satikt un dzirdēt labākās pašmāju alternatīvās mūziķu apvienības, bet, iespējams, organizatoru ārvalstu grupu izvēle patīkami pārsteigs.

Festivāla organizators Gatis Grīnbergs norāda, ka apmeklētāju ierastās pašmāju grupas, piemēram, „Cacophonics” un „Sidemind”, uzstājās jau pērn, tāpēc to nav šī gada festivālā. „Mēs katru gadu mēģinām veidot citādāku programmu”, sacīja G. Grīnbergs. „Šogad ir tikai mazliet vairāk ārzemju grupu nekā pagājušajā gadā, un tā ir sagadīšanās, nevis mērķtiecīga darbība, jo arvien vairāk ārvalstu grupas ir ieinteresētas uzstāties „Zvērā’ ”.

Šogad festivāla programmā ir iekļautas tādas pašmāju grupas kā „Mofo”, „Skyforger”, „Satellites LV”, „Tramplīni”, kā arī alternatīvās mūzikas veterāni - grupa „PND” un “Inokentijs Mārpls”. Savukārt ārvalstu apvienību uzskaitījums jāiesāk ar jau šķietami ierastām apvienībām – „P.O.Box” no Francijas un „Versus You” no Luksemburgas, kuras spēlējušas arī pērn. Kopumā festivāla programmā iekļautas 13 ārvalstu grupas, kas ietekmē arī festivāla biļešu cenu. Kā norādīja G. Grīnbergs, tad šogad tieši „lielāku” mūziķu uzņemšana nav ļāvusi to pazemināt. „Jāsaka – kas neriskē, tas nevinnē”, sacīja G. Grīnbergs.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV