Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

„Dirty Deal” svin vienu gadu Spīķeros

Aiga Leitholde, 02.08.2009. 16:00

Jūlija pēdējās dienās klubs „Dirty Deal” svinēja savu gada jubileju, kopš pārvākšanās uz Spīķeriem. Piektdienas naktī svinību apmeklētājus izklaidēja gana roķīgi kolektīvi.
„Dirty Deal” svin vienu gadu Spīķeros

Galerijas:

Grupas „Mona De Bo” programma ir kļuvusi instrumentāla un eksperimentāla. Skaņdarbos ir dzirdams varenums un psihodēlisks smagums, kas mani rosina grupas uzstāšanos klausīties sēdus.  Ja iepriekš „Mona De Bo” dziesmās varēja saklausīt draiskulību, tad instrumentālajā programmā, šķiet, grupa ir kļuvusi par mūsdienu realitātes mediju mūzikā, radot nedaudz drūmu, bet rokmūzikai ļoti piestāvošu gaisotni.

Grupa „Mofo” klausītājiem ļauj izkustināt kājas un arī balss saites. Tiek spēlētas populārākās dziesmas no abiem albumiem, un zālē vairāk ir jūtama „uz augšu, uz leju” kustība. Publika ir uzsildīta amerikāņu dziesminiekam Džeisonam Veblijam. Viņa izskats – garie mati un bārda, pelēcīgais apģērbs un mazā hūtīte rada iespaidu par romantiski noskaņotu un kautrīgu dzejnieku, kas visdrīzāk spēlē folkmūziku. Jā, pirmā dziesma ir folkmūzikas žanram tuvināma, taču vēlāk Džeisons kļūst par orķestra diriģentu, gādājot, lai klātesošie – „vijoles” un „tromboni” skanētu lieliski. Viņš „Dirty Deal” uz 5 minūtēm pārvērš arī 20.gadsimta sākuma bārā, kurā noreibt var no gaisā atrodošās alkohola dvakas vien. Klausītāji ir sajūsmā, un Džeisons – asprātīgais dzejnieks, sola Latvijā atgriezties vēlreiz.

Vislielāko daudzveidību nakts vidū piedāva grupa „Satellites LV” – sākot ar sintētisku popmūziku ar eleganti minimālistisku liriku, beidzot ar pārliecinošu ģitārroku. Zālē deja visi, sudraba dekoratīvajām zvaigznēm plīvojot, ir sajūta, ka atrodamies pamatskolas ballē. Laikā, kad ballīšu nogurums ir neiedomājams svešvārds. Skaisti un ļoti atbilstoši 1 gada dzimšanas dienas svinībām.

Svētku noslēdzošā daļa gaidāmā pirmdien, 3. augustā, plkst. 20:00 ar kolektīva "Paprika Korps" uzstāšanos.

Foto: Vladislavs Punculs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV