Otrdiena, 21.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna;

„Radiohead” dziesma „Harry Patch (In Memory Of)” veidota kara veterāna piemiņai

Ilze Malaševska, 06.08.2009. 15:01

Grupas „Radiohead” līderis Toms Jorks dziesmu „Harry Patch (In Memory Of)” ir veltījis Pirmā pasaules kara veterānam, savā interneta blogā atklāja mūziķis. Ar šo dziesmu mūziķis vēlas godināt kara veterāna piemiņu un cer, ka dziesma atgādinās jaunajai paaudzei par kara šausmām, kuras tika piedzīvotas.
„Radiohead” dziesma „Harry Patch (In Memory Of)” veidota kara veterāna piemiņai

Toms Jorks savā blogā norāda, ka dziesma ir veltīta Harijam Pačam (Harry Patch), kurš bija pēdējais izdzīvojušais Pirmā pasaules kara veterāns. Viņš nomira 25. jūlijā, 111 gadu vecumā. Savukārt 5. augustā, dienu pirms veterāna bēru ceremonijas, viņam veltīto dziesmu bija iespējams lejupielādēt internetā.

Mūziķis blogā atklāj arī to, kā pirmo reizi uzzinājis par Hariju Paču. „Pirms pāris gadiem es „BBC Radio 4” dzirdēju raidījumā, kurā bija ļoti emocionāla intervija ar viņu”, rakstīja mūziķis. „Tas kā viņš runāja par karu, atstāja uz mani neizdzēšamu iespaidu un viņa sacītais kalpoja par iedvesmu šai dziesmai”. Viņš arī piebilda, ka dziesma uzrakstītu neilgu laiku pirms Harija Pača nāves.

„Es ceru, ka dziesma būs pagodinājums viņam – pēdējam izdzīvotājam un varonīgam kareivim”, rakstīja T. Jorks. Mūziķis arī piebilda, ka dziesma varētu kalpot kā līdzeklis, lai jaunajai paaudzei atgādinātu tās šausmas, ko radīja karš. „Jaunajai paaudzei būtu ļoti vienkārši aizmirst kara radītās šausmas, ja nebūtu tādu kā Harijs, kurš par tām atgādina. Es ceru, ka mēs tās neaizmirsīsim”.

Dziesma jau kopš 5. augusta ir pieejama grupas oficiālajā interneta veikalā Download.waste.uk.com, savukārt iepazīties ar dziesmas tekstu var grupas oficiālajā mājas lapā Radiohead.com/deadairspace.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV