Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Radiohead dziesmas iekļaus klasiskajā simfonijā

EasyGet.lv, 30.01.2012. 11:06

Pasaulslavenais amerikāņu komponists Stīvs Reihs gatavojas "pārstādāt" dziesmas "Everything In Its Right Prize" no albuma "Kid A" un "Jigsaw Falling Into Place" no albuma " In Rainbows" kā daļu no kopdarba "Radio Rewrite", ziņo nme.com.
Radiohead dziesmas iekļaus klasiskajā simfonijā

Skaņdarbs "Radio Rewrite" tiks atskaņots 2013. gada 5. martā festivāla Southbank Festival laikā, to izpildīs 13 orķestra London Sinfonietta mūziķi.

London Sinfonietta izpilddirektors atzina, ka gabali nebūs vienkāršas Oksfordas grupas dziesmu kaverversijas. "Es nedomāju, ka Stīvs citēs šīs dziesmas tieši – tas nav viņa garā." Reihs darbam iedvesmojies pēc tikšanās ar grupu Polijā. "Tā bija pirmā reize, kad komponists ar grupu tikās kā ar mūziķiem. Džonijs Grīnvuds nospēlēja Reiha kompozīciju "Electric Counterpoint" - Stīvs redzēja, ka puisis ir nopietni ieinteresēts viņa mūzikā un viņš ieinteresējās viņos," atklāja orķestra pārstāvis.

Patlaban Radiohead gatavojas sava līdz šim pēdējā albuma "The Kings Of Limbs" atbalsta tūrei, kurā dosies šogad.

Foto: Džonijs Grīnvuds. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV