Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

"Radiohead" nobrieduši turnejai

Mārtiņš Zviedris, 22.09.2011. 14:49

Toms Jorks apstiprinājis, ka ievērojamā britu rokgrupa nākamgad dosies plašā koncertceļojumā.
"Radiohead" nobrieduši turnejai

Šonedēļ kolektīvs izziņojis divus koncertus Ņujorkā, un sarunā ar "BBC" Jorks atzinis, ka grupai padomā plašāki koncertplāni nākamgad. "Radiohead" frontmens pieļāva, ka turnejā viņiem varētu pievienoties "Portishead" ritma meistars Klaivs Dīmers, ar kuru kopā aizvadīta uzstāšanās nesenākajā Glāstonberijas festivālā.

Jorks piebilda, ka neesot atstājis novārtā arī projektu "Atoms for Peace", kurā darbojas kopā ar producentu Naidželu Godriču un "Red Hot Chili Peppers" basģitāristu Flī. Šī apvienība tieši pašlaik pabeidzot albumu.

Jauniem koncertplāniem "Radiohead" iedvesmoja uzstāšanās šā gada Glāstonberijas festivālā, - to "BBC 6" šovasar atzina bundzinieks Filips Selvejs.

Uz jautājumu, vai grupa domā par citiem koncertiem, Selvejs toreiz atbildēja: "Pašlaik tieši par to runājam. Uzstāties bija satraucoši, un mums ir vēl ko piedāvāt," solīja mūziķis, izjūtas koncertēšanas laikā raksturojot: "Jutāmies kā no jauna piedzimuši."

Pēdējos gados "Radiohead" uzstāšanos nav bijis daudz, un tās citu no citas atdala prāva laika atstarpe. Kāpšana uz Glāstonberijas skatuves bija grupas pirmais publiskais uznāciens pēdējos 18 mēnešos, dzimtenē – pirmais kopš 2009. gada Līdsas un Redingas festivāla. "Radiohead" pēdējā turneja ar daudziem brīvdabas koncertiem Apvienotajā karalistē notika 2008. gadā.

Foto: Radiohead. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV