Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

MTV konkursā „Soundwave” uzvar grupa „Oranžās brīvdienas”

Ilze Malaševska, 13.08.2009. 11:36

Augustā noslēdzās „Coca-Cola Soundwave” grupu konkurss. No trīs finālā iekļuvušajām grupām – „Aerial Plant”, „Oranžās brīvdienas”, „Chuu” – par labāko tika atzīta grupa „Oranžās brīvdienas”. Šobrīd konkursa uzvarētājiem jau ir idejas par to, kā tiks izlietota iegūtā balva.
MTV konkursā „Soundwave” uzvar grupa „Oranžās brīvdienas”

Turbofolka apvienība „Oranžās brīvdienas” konkursā piedalījās arī pērn, tomēr šoreiz tieši nepieciešamība iegūt iespēju uzfilmēt video klipu bija galvenais iemesls, kāpēc grupa pieteicās atkārtoti. „Mēs zinājām, ka tur balva ir video klips, un mēs gribējām viņu iegūt,”, sacīja grupas līderis Ints Ķergalvis. „Uztaisīt klipu ir nenormāli dārgi, bet, ja tāda iespēja ir, tad tā ir jāizmanto, un mums paveicās”. Šobrīd grupa ir nolēmusi, ka video klips tiks radīts jaunākajai dziesmai „Radio”. Arī par video klipa vizuālo versiju ir domāts, bet, kā atklāja grupas līderis, tad idejas ir tikai aptuvenas.

Paši finālisti atklāja, ka nav interesējušies par citu konkursa dalībnieku veikumu un viņus par saviem konkurentiem nesauc. „Visā visumā mēs nepievērsām uzmanību tam, kas tur piedalās, tas mums nebija svarīgi”, atklāja I. Ķergalvis. „Mēs gājām dēļ klipa, nevis lai sacenstos ar grupām”, piebilda otrs grupas dalībnieks Kaspars Staņislavs Čakste. Jokojot arī mūziķi piebilst, ka tiklīdz redzēs kādu citu konkursu, kur varēs iegūt to, ko viņiem vajag, viņi piedalīsies. „Pirmais, ko mums vajag, ir divi mazi Mercedess firmas busi, lai nobraukums nav vairāk par 150 000 tūkstošiem, lai ir garie, augstās versijas”, sacīja I. Ķergalvis. „Ja nu būs tāds konkurss, tad lai mums paziņo, nu, ja var laimēt kaut vai vienu, tad arī mēs pieteiksimies”.

Interneta balsojumā publikas favorīta titulu ieguvuši „Aerial Plant” ar dziesmu „I need love”, kas arī ieguva trešo vietu pēc žūrijas vērtējuma, savukārt otro vietu ieguva „Chuu” ar dziesmu „Rock like noise”, ziņoja MTV.lv.

„MTV” un „Coca-Cola” rīkotajā grupu konkursā, kas sākās 4. maijā, tika pieteiktas četrdesmit piecas grupas. Pusfinālā iekļuva piecas konkursa žūrijas visaugstāk novērtētās un viena publikas balsojumā izvēlētā grupa, no kurām balsojumā „Soundwave” mājas lapā tika noskaidrotas trīs finālgrupas. Savukārt finālistu izvēle bija atstāta žūrijas pārziņā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV