Otrdiena, 21.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna;

Uz Makao kopā ar Lady Gaga

Mārtiņš Atvars, 08.09.2009. 10:48

ASV popzvaigzne Lady Gaga ieradās Makao, lai sniegtu Āzijas turnejas pēdējo koncertu. Viņas albums "The Fame" ir bijis vien no šī gada lielākajiem hītiem. Lady Gaga: "Šķiet, ka galīgi neiederos popmūzikas vidē" un "esmu nepārspējama maita".
Uz Makao kopā ar Lady Gaga

Intervijas laikā tika apspriesti jautājumi par baumām internetā.

Makao, Ķīna - Slavai nav nekādu trūkumu, apgalvoja dziedātāja Lady Gaga, kura ir viena no šī brīža popa spīdekļiem

Tas nav pārsteidzošs apgalvojums no cilvēka, kura debijas albums „The Fame” ir iekļuvis mūzikas topu 4. vietā un kuram pieder divi šī gada pārdotākie singli.

Taču sarunā pirms koncerta Makao, bija nojaušams, ka 23 gadus vecā dziedātāja ir nogurusi no turnejas un mediju rūpīgajām pārbaudēm.

Lady Gaga (īstajā vārdā Stefānija Germanota (Stefani Germanotta)) ieradās Venetian Hotel koncertzāles aizkulisēs uz interviju attiecīgi ietērpusies. Ietīta Vivienne Westwood tērpā un uzstutēta uz Galliano kurpēm ar milzīgiem papēžiem. Kā arī gigantiskām saulesbrillēm aizklājot pusi sejas – viņas avangardiskais modes tēls nebija mainījies.

"Šķiet, ka galīgi neiederos popmūzikas vidē," viņa paskaidroja savā ņujorkietes stieptajā runas stilā, un "esmu nepārspējama maita," atbildot uz jautājumu par nokļūšanu līdz mūzikas industrijas virsotnei.

Viņa apgalvo, ka Lady Gaga nav personība un, šķiet, ka viņa ir nodevusies dzīvei, kas līdzinās viņas video radītajām fantāzijām. Viņa jūtas labi uz skatuves, nevis intervijā – „Mēs varētu šeit sēdēt un runāties, taču jūs tik un tā neuzzinātu kāda esmu, kamēr neredzēsiet mani uzstājamies.” Pat viņas uzticamais grima mākslinieks uzskata, ka Lady Gaga ir dīvaina, jo viņa pat pa nakti nenoņem savas parūkas.

Vai to darāt, lai labāk iejustos tēlā? Nē, „man vienkārši patīk parūkas,” viņa atbildēja ar šķietami komisku nopietnību.

No mākslas skolas atskaitītas audzēknes, kas uzstājas Manhetenā, viņa tagad ir kļuvusi par pasaulē pazīstamu zvaigzni, kura aizrauj ar savas mūzikas ritmu un neparasto tēlu. Šis tēls ir rūpīgi veidots – daļa mākslinieces un daļa seksualizēta popa robota, kurš barojas no popkultūras, to pārstrādā un pielāgo.

„Ja laikraksti būtu manas piezīmes, es izraustītu to lapas. Viss, ko cilvēki saka, ir indīgs, ārišķīgs un sekls. Tāpat kā viss manā ķīmijas grāmatā. Es to visu caurskatu un izveidoju no tā visa to, ko pati uzskatu par mākslu,” viņa pavēstīja.

Dziedātājai viņas gaitās palīdz House of Gaga. Pie šiem cilvēkiem pieder dizaineri, producenti un viņai tuvie cilvēki. Viņas grima mākslinieks un menedžeris arī tika manīti intervijas laikā rosāmies apkārt. Lai gan mums nebija ļauts turpināt House of Gaga izpēti, šis pulciņš vairāk izskatījās pēc atbalstītāju grupas, nevis pēc noalgotiem strādniekiem, kuriem jāsamierinās ar dīvas prasībām.

Ja Lady Gaga pasaulē fantāzijām ir nozīmīga vieta, tad slava pavisam noteikti ir šīs pasaules dzinulis. Viņa iedvesmojusies no mākslinieka Endija Varhola (Andy Warhol), jo viņš spēja pārvērst komerciālo mākslu par atzītu un izsmalcinātu mākslas veidu. Taču netika pieminētas viņa idejas par slavas gaistošo raksturu.

„Godkāre un ilgmūžība jau ir man asinīs,” viņa pavēstīja un, sarakstījusi dziesmas albumam „The Fame”, kā arī mūziku Britnijai Spīrsai (Britney Spears) un grupai “The Pussycat Dolls”, viņa ir pierādījusi, ka ir apveltīta ar talantu, kas viņu paceļ virs tām zvaigznēm, no kurām var atbrīvoties industrija.

„Man ir jābūt produktīvai un nozīmīgai... un tai pat laikā nenozīmīgai,” viņa atklāja. Taču, stāstot anekdotes par to, kā viņai radās idejas kostīmiem un skraidīt kailai Havaju salu mežos, viņa vairāk izklausījās pēc parasta cilvēka, nevis dīvas.

Taču viņas pārliecību, ka slava nevar nodarīt ļaunumu, iedragāja jautājums intervijas beigās. Apzinoties, ka aizvien vairāk cilvēku ar viņu tuvāk iepazīties un tāpēc jāvelta vairāk laika medijiem, - „Rodas sajūta, ka mani pārbauda arvien pamatīgāk.” Internetā ir izplatījušās dažādas baumas.

Lai gan tas pastiprina mediju interesi par mīklaino Lady Gaga, ir arī sastopamas neprātīgas baumas par to, ka viņa ir tikai Illuminati lelle ar „izskalotām” smadzenēm, vai arī baumas par to, ka viņa ir hermafrodīts. Kad tika uzdots jautājums par to, kā viņa jūtas izlasot šādas ziņas, gaisotne izmainījās. „Es pat neatbildēšu uz to,” bija viņas atbilde pēc ilgas pauzes, viņas menedžeris bija šokēts par šādu jautājumu un pieprasīja, lai tas tiktu izgriezts no materiāla (pēc pārrunām ar Lady Gaga šī prasība vēlāk tika atsaukta).

Lady Gaga pieprasīja, lai kameras tiktu izslēgtas un intervija pārtraukta. Taču tā nenotika. Viss tika ātri, kaut gan nepatīkami, „nogludināts”, lai varētu uzdot viņai vēl pēdējo jautājumu un beigt interviju „uz pozitīvas nots”.

„Varat jautāt man, ko vien vēlaties,” sacīja Lady Gaga, atguvusi savaldību.

Vai tā bija iestudēta reakcija, lai izraisītu vēl lielākas pretrunas? Tā nešķita, iepriekšējais jautājums bija aizskāris kaut ko personīgu. Taču likās, ka viņa bija pārslēgusies un atbilde uz pārfrāzēto jautājumu bija līdzīga iepriekšējām:

„Slavai nav trūkumu,” viņa apgalvoja, pirms ļāvās gluži vai anekdotei, kad viņa saņēma padomu no Greisas Džounsas (Grace Jones), kura mazgāja viņai kājas.

Pirmavots šeit

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV