Ceturtdiena, 16.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Edijs, Edvīns;

10 atklājumi par „The Beatles”

Baiba Sniķere, 16.09.2009. 22:30

Domājat, ka zināt visu par fantastisko četrotni? Žurnāla “Q” rakstu autors Toms Doils ir atradis desmit diezgan neparastos faktus, kuriem vērts vērst uzmanību.
10 atklājumi par „The Beatles”

- Džons Lenons (John Lennon) bija vispārtikušākais no Bītliem. Bērnībā viņam piederēja pat ponijs. “Viņš nenāca no graustu rajona”, 1970. gadā apgalvoja viņa tante Mimija.

- 1961. gadā Bītli uzvarēja žurnāla “Mersey Beat” rīkotajā aptaujā, pēc tam kad Lenons un Pols Makkartnijs (Paul McCartney) aizpildīja anketas ar izdomātiem vārdiem. Savus konkurentus “Gerry And The Pacemakers” viņi ierindoja pēdējā vietā.

- Grupa iemācījās dziedāt, trenējoties grupas “The Teddy Bears” 1958. gada hīta “To Know Him Is To Love Him” pavadījumā. “The Teddy Bears” sadarbojās ar Filu Spektoru (Phil Spector), vēlāko Bītlu producentu.

- Dziesmas “She Loves You” ierakstīšana tika pārtraukta, kad fani ielauzās “Abbey Road” ierakstu studijā. Kāda meitene metās pie Ringo Stāra (Ringo Starr), bet viņu paspēja apturēt Bītlu menedžeris Nīls Espinals (Neil Aspinall).

- Lenons bija apsēsts ar sacīkšu trases “Scalextric” automašīnu modeļu kolekcionēšanu. Viņam piederēja 20 šo mašīnu komplekti, un viņš uzstāja, ka tie jāņem līdzi 1964. gada “The Beatles” Lielbritānijas koncertturnejā.

- 1964. gada 10 jūlijā uz filmas “A Hard Day's Night” pirmizrādi bija sapulcējušies 200 000 cilvēku. No pilsētas rātsnama balkona Lenons publiku sveica ar sveicienu “Heil Hitler”.

- Grupas “iekšējais joks” par albumu “Rubber Soul” ir tāds, ka albums ticis ierakstīts, pēc tam, kad grupas dalībnieki paniekojās ar marihuānu. Īpaši tas jūtams dziesmā “Girl”, kur fonā dzirdamas skaņas “Tit-tit-tit-tit”. “Neviens šo joku neuztvēra”, sacīja Lenons.

- Pēc Lenona pieprasījuma dziesmā “Good Morning Good Morning” dzirdamās dzīvnieku atdarinātās skaņas ir sakārtotas tādā secībā, kur katra dzīvā būtne ir spējīga apēst iepriekšējo.

- Ar dziesmu “Death Cab For Cutie” grupa “The Bonzo Dog Doo-Dah Band” attīstīja Bītlu dziesmas “Magical Mystery Tour” turpinājumu. Vēlāk ar nosaukumu “Death Cab For Cutie” ASV radās indie roka grupa.

- Starp projektiem, kas izvirzīja “Apple” par peļņu nesošu uzņēmumu, bija Bītlu apsveikuma kartītes un motokurjera pakalpojumi.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV