Trešdiena, 15.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sofija, Taiga, Airita, Arita;

“Red Hot Chili Peppers” un LL Cool J ir izvirzīti uzņemšanai “Rokenrola slavas zālē”

Baiba Sniķere, 25.09.2009. 12:07

Saskaņā ar “Rokenrola slavas zāles fonda” („Rock and Roll Hall of Fame Foundation”) izdoto mūziķu sarakstu, “Red Hot Chili Peppers”, LL Cool J un “Kiss” ir to divpadsmit finālistu starpā, kas izraudzīti uzņemšanai “Rokenrola slavas zālē” (Rock and Roll Hall of Fame).
“Red Hot Chili Peppers” un LL Cool J ir izvirzīti uzņemšanai “Rokenrola slavas zālē”

Ieskaitot jau kādreiz nominētos kandidātus, piemēram, “The Stooges” un “ABBA”, janvārī iekļaušanai slavas zālē tiks izvēlēti 5 no 12 nominantiem, tiklīdz tiks savāktas 500 mūzikas industrijas pārstāvju balsis.

“Tas patiesi ir liels gods pirmo reizi būt kandidātu sarakstā. Acīmredzot slavas zāles komisijai ir lieliska muzikālā gaume,” “Billboard.com” vēstīja “Red Hot Chili Peppers” bundzinieks Čads Smits (Chad Smith).

Gaidāms, ka uzņemtie nominanti tiks paziņoti janvārī, līdz ar 25. gadskārtējo uzņemšanas ceremoniju, kas 15. martā notiks “Waldorf Astoria” viesnīcā Ņujorkā.

Kamēr tiek izlemts, kurus kandidātus iekļaut slavas zālē, arī pašai “Rokenrola slavas zālei” ir gaidāmi svētki. Šogad “Rokenrola slavas zālei” aprit 25 gadi un par godu tam risināsies 25 gadu jubilejas svinības ar koncertiem 29. un 30. oktobrī Medisona apaļajā dārzā (Madison square garden). Svinībās uzstāsies tādas zvaigznes kā “U2”, “Metallica”, Stīvijss Vonders (Stevie Wonder) un “Saimons un Garfunkels” (“Simon&Garfunkel”).

Līdz ar nominantu paziņošanu un 25 gadu jubilejas svinībām, tiks izdots deviņu DVD komplekts ar nosaukumu “Rock and Roll Hall of Fame Live”, kā arī grāmata ar nosaukumu “The Rock and Roll Hall of Fame: The First 25 Years”.

“Rokenrola slavas zālei” nominētie mūziķi:

”ABBA”
”The Chantels”
Džimijs Klifs (Jimmy Cliff)
”Genesis”
”The Hollies”
”Kiss”
LL Cool J
Darlīne Lova (Darlene Love)
Lora Nīro (Laura Nyro)
”Red Hot Chili Peppers”
”The Stooges”
Donna Summer

Mākslinieki slavas zālē var tikt uzņemti tikai tad, ja, kopš viņu pirmā singla izdošanas  ir pagājuši 25 gadi.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV