Trešdiena, 15.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sofija, Taiga, Airita, Arita;

Pirmo reizi tiek rādīta dokumentālā filma par „The White Stripes”

Baiba Sniķere, 25.09.2009. 13:28

Dokumentālā filma par “The White Stripes” “Under Great White Northern Lights” debitēja Starptautiskajā Toronto filmu festivālā.
Pirmo reizi tiek rādīta dokumentālā filma par „The White Stripes”

Filma, kuras režisors ir Emets Malojs (Emmett Malloy), ir hronikas par Džeka un Megas Vaitu (Jack and Meg Whites) 2007. gada koncerttūri Kanādā.

Filmā redzami grupas koncerti netipiskās vietās, piemēram, boulinga zālē, uz kuģiem un autobusos. Tajā redzams arī šovs Savojas teātrī (Savoy Theater) Jaunskotijā par godu grupas 10 gadu jubilejai, kā arī viņu slavenais, vienas sekundes koncerts Ņūfaundlendā.

“Ideja uzņemt šo filmu iedvesmoja milzīgā pierobeža, kas atrodas netālu no Detroitas, kur mēs uzaugām, šī vieta ir tik neskarta, ka gribējām, lai arī mūsu filma būtu tikpat īpaša,” preses konferencē sacīja Džeks Vaits, vēl piebilzdams: “Es neesmu pārāk liels televīzijas realitātes šovu fans vai cilvēks, kam patīk bāzt degunu svešās darīšanās. Tas īpaši ir raksturīgs mūsdienām, kad tik daudz kas notiek un par mūzikas pasauli un radošajiem prātiem ir tik maz noslēpumainības.”

Filmā redzams, kā duets ēd jēlu Kanādas ziemeļbrieža gaļu, satiekas ar cilšu vecākajiem, iet pa sasalušu tundras zemi, darina skotu tradicionālos svārkus kiltus un pat šauj ar lielgabalu.

“Mēs devāmies uz pilsētām, kur cilvēki nezināja, kas ir Džeks un Mega un ar ko viņi nodarbojas. Ļaudis zināja vien to, ka viņu mazajā pilsētiņā notiks kaut kas nozīmīgs. Es domāju, ka Džeks un Mega to apzinājās,” žurnālam “Rolling Stones” sacīja filmas režisors Emets Malojs.

Dokumentālā filma būs redzama arī kinoteātros.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV