Piektdiena, 10.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Maija, Paija;

Pēc skatītāju vēlēšanās vēlreiz demonstrēs filmu par „The White Stripes”

Olga Savina, 06.12.2010. 05:26

Ņemot vērā skatītāju milzīgo interesi un izcilās atsauksmes, 15. decembrī pulksten 20 kinoteātra "Rīga" Lielajā zālē notiks vēl viens Emeta Maloja filmas ""The White Stripes":Ziemeļblāzmas naktis" seanss.
Pēc skatītāju vēlēšanās vēlreiz demonstrēs filmu par „The White Stripes”

„Ziemeļblāzmas naktis" ir vizuāli un emocionāli iespaidīga pilnmetrāžas dokumentālā filma, kas seko Detroitas rokduetam „The White Stripes" viņu Kanādas turnejā, apogeju sasniedzot grupas desmit gadu jubilejas koncertā Jaunskotijā. Filmā iekļauti koncerti no visas Kanādas: sākot ar nomaļām boulinga zālēm un pilsētu autobusiem līdz pat leģendārajam Savojas teātrim, kurā notika 10 gadu jubilejas koncerts. Tas izvērtās par ilgāko koncertu grupas karjerā. Filma iemūžina Džeka un Megas attiecības, viņiem ceļojot pa visattālākajām vietām Jukonas teritorijas ziemeļos. Viņi pļāpā par desmit kopā pavadītajiem gadiem, plēš jokus, uzstājas ar savām populārākajām dziesmām un visīsāko – „vienas nots" koncertu.

Filmas autors ir mūzikas video un kino režisors Emets Malojs.

Pirmizrādi lente piedzīvoja 2009. gada Toronto kinofestivālā, iegūstot jūsmīgas atsauksmes.

„...tā neapšaubāmi salīdzināma ar tādām kanoniskām rokmūzikas dokumentālajām filmām kā „Gimme Shelter" un „Don't Look Back"," par „Ziemeļblāzmas naktīm" raksta amerikāņu avīze „LA Times".

„Mākslinieciska, bet ne snobiska, Maloja filma iekārdinās katru „The White Stripes" fanu, dokumentējot pasaulslavenās grupas ceļojumu uz pasaules malu, lai sniegtu tīkamu troksni saviem visattālāk mītošajiem sekotājiem," konstatē britu nedēļraksts „NME".

„Vienreizēji momenti...padara šo filmu par īstu pērli," jūsmo izdevums „Spin".

Biļetes nopērkamas kino „Rīga" un „Biļešu serviss" kasēs par četriem latiem. Skolēniem un studentiem, uzrādot apliecības, ieeja maksās 2,50 latus.

Pirmais un līdz šim vienīgais filmas seanss Rīgā notika šā gada oktobrī.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV