Piektdiena, 10.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Maija, Paija;

Rets "The White Stripes" singls pārdots izsolē par 18 tūkstošiem dolāru

Mārtiņš Zviedris, 22.10.2010. 11:19

Garage revival/ blūzroka izcilā dueta "The White Stripes" agrīnā singla "Lafayette Blues" rets izdevums izsolē grupas dzimtajā Detroitā pārdots par 18 tūkstošiem dolāru, atsaucoties uz "Consequence of Sound" informāciju, vēsta NME.
Rets "The White Stripes" singls pārdots izsolē par 18 tūkstošiem dolāru

Singlu 1998. gadā klajā laida Italy Records. Katru eksemplāru pašrocīgi apgleznoja vai nu "The White Stripes" ģitārists un dziedātājs Džeks Vaits vai apgāda vadītājs Deivs Buiks. Pavisam tapa tikai 15 šādu disku. 2003. gadā viens no tiem tika pārdots par 800 dolāriem, nedaudz vēlāk vēl viens - par 2700.

Kā piebilst NME , šis varētu arī nebūt visgrūtāk sameklējamais Džeka Vaita diskogrāfijas retums. Pirms "The White Stripes" Vaits, mācoties par tapsētāju, kopā ar mācekļa gaitu biedru Braienu Maldūnu izveidoja grupu, kuru nosauca apgūstamā amata meistaru vārdā – "The Upholsterers". Šis duets ierakstīja EP, kura 100 kopijas paslēpa pašu darināto mēbeļu polsterējumā. NME rīcībā nav ziņu, ka būtu atrasts kaut viens no šiem diskiem.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV