Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Vai “Sex Pistols” sūdzēs tiesā 'God Save The Cream' reklāmas kampaņas veidotājus?

Mārtiņš Atvars, 15.10.2009. 12:07 | komentāri (1)

Grupas “Sex Pistols” juristi ir solījuši iesūdzēt tiesā kādu saldējumu ražotāju, jo viņu reklāmā ir pārāk daudz līdzību ar grupas mākslas darbiem un dziesmu vārdiem.
Vai “Sex Pistols” sūdzēs tiesā 'God Save The Cream' reklāmas kampaņas veidotājus?

Londonas saldējuma ražošanas uzņēmuma „Icecreamists” interneta reklāmā ir attēlota karaliene uz Anglijas karoga fona, viņai mutē karote ar saldējumu un uz sejas rakstīts "God save the cream". Advokāti apgalvo, ka šī kompozīcija ir pārāk līdzīga Džeimija Reida radītajiem mākslas darbiem, kuri rotāja albumu 'God Save The Queen'.

Ir noprotams, ka uzņēmums saņēmis vēstuli no grupas juristiem pēc tam, kad grupas akciju sabiedrība „Glitterbest” augustā iesniegusi sūdzību, ziņo Media Guardian. Vēstulē izvirzīts noteiktums, lai „Icecreamists” pārtrauc izmantot “Sex Pistols” idejas, lai reklamētu savus produktus, to skaitā arī saliekamos krēslus un T-kreklus.

Apspriežot šo strīdu, „Icecreamists” dibinātājs Mets Okonors (Matt O'Connor) paziņoja, ka bija pārsteigts par šādu grupas reakciju. „Mēs esam nedaudz apstulbuši, ka grupa, kura ieguva savu reputāciju, jo tika aizliegti, tagad cenšas panākt, lai aizliegts tiktu mūsu saldējums,” viņš paziņoja.

„Icecreamists” piedāvā arī saldējuma kokteili ar absintu, kuru nosaukuši par “Sex Pistol”.

Avots: nme.com

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV