Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

„Pienvedēja Piedzīvojumu” melodiskais koncerts

Aiga Leitholde, 21.10.2009. 18:36 | komentāri (1)

Otrdien, 20.oktobrī, Studentu klubā akustisko koncertu sniedza grupa „Pienvedēja Piedzīvojumi”. Tā kā grupa jau ierasti uz koncertiem savāc klausītāju pūli, šoreiz skatītāju sēdvietām bija ierobežots skaits.
„Pienvedēja Piedzīvojumu” melodiskais koncerts

Galerijas:

Kad rokmūzikai ir atdots pietiekami daudz enerģijas, ar savām karstajām elpām kluba griestus noklājot ar mazām ūdens pilītēm, pienāk klausīšanās laiks, kam vislabāk noder akustiskie koncerti. Akustiski var ļoti dažādi – kā vasarā pie ugunskura spēlējot vien akordus, var savā pulkā aicināt neierastāku instrumentu sastāvu, skaņas izpreperējot līdz pēdējam sīkumam vai vienkārši pastiprinātājus pagriezt pa decibelu klusāk. Visas šīs sajūtas bija dzirdamas „Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskajā koncertā.

Koncerta programma lielākoties sastāvēja no pēdējā albuma, kā arī grupas visu laiku labākajām dziesmām. Jau albuma „ Rīga ir gatava” versijā dziesmas ir gana melodiskas, tāpēc tās lieliski iekļāvās akustiskajā koncepcijā. Piemēram, „Ceļavējš”, kas albumā ir izpildīta mērenā tempā, koncerta liriskajā versijā skanēja daudzkrāsaini. Turpretī dziesma „Maksimums” akustiski kļūst monotona, piederot pie tām roka dziesmām, kas pilnā skanējumā izklausās labāk. Ir dziesmas, kurās ierastie Māra Žigata augstā, vietām ķērcošā vokāla iespējas akustiskās versijas vajadzībām tiek apspiestas, atkal pierādot, ka tomēr ne visu repertuāru var pakļaut pārveidošanai.

Visskaistākās jaunās versijas bija piedzīvojuši „Pienvedēja Piedzīvojumu” lielākie hīti. Dziesmas „Ziedu valsis” oriģinālā sāpīgo stīgu izspēlē vijole, bet koncertā grupa ar akordeonistes Evitas palīdzību uzbūra franču šansona gaisotni. Ironiski, bet dumpīgās protesta dziesmas „Atjēdzies” un „Jel!” nu ieguvušas romantiskas balādes skanējumu. Spēcīgā „Elektra” bija robeža, kad akustiskais koncerts bija kļuvis par sēdošo rokkoncertu. Ar ovācijām tika uzņemta dziesma „Cilvēks ar trepēm”. Tomēr, skaļumam pieaugot, manieres tika saglabātas – aktīvākie klausītāji intensīvi kustējās ar savu ķermeņa augšdaļu, savas sēdvietas atstājot kārtībā. Destruktīvie tīņu gadi ir pagājuši kā grupai, tā arī viņu faniem. Saldajā ēdienā notiek kolektīva sadziedāšanās pie „Tu un Es”, punktu uz I pieliekot ar grupas tituldziesmu „Pienvedēja Piedzīvojumiem”. Koncerts ausīm, kas vairs neaizkrīt.

Foto: Eņģelis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV